Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Träningstips

      
foto: michaela andersson

Här är bra övning som jag ofta har med i mina benpass men också när jag tränar mina klienter. Det är oftast en självklarhet för tjejer att rumpan ska tränas igenom ordentligt men inte alltid lika självklart för oss killar. Jag träffar många grabbar som dels bortprioriterar benträningen och än mer övningar som fokuserar på gluteus eller sätesmusklerna som de kallas (rumpan).

Det handlar inte nödvändigtvis om att jag vill få en snygg rumpa som tjejerna utan det finns fler desto viktigare anledningar till varför det är så viktigt att träna sätesmuskeln. Förutom att det är vår största och starkaste muskel så är det den muskeln vi använder mest dagligen.

Den här övningen kallas ”hip thrust” och kan utföras med olika redskap, viktigast är att rörelsen förblir densamma. Jag använder den mycket i min egna träning då jag måste vara försiktig med vilka val av övningar jag kör för att stimulera mina ben. För att undvika större belastning på dessa så kommer denna övning väl till pass. Här kan jag på enkelt sätt isolera sätet utan att behöva anstränga benmusklerns särskilt mycket. Till mina klienter tycker jag att det är en grym övning mot senare delen utav benpasset.

Viktigt att tänka på: Håll fötterna axelbrett och försök trycka med bakre delen utav foten (hällen). Jobba upp hela vägen så högt du kan och håll 1 sekund i den positionen. 3-4 Set 10-12 rep

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind