Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Vad gör du med min hjärna?

Mat1

Cravings will pass. But dreams Don’t.

Jag vill bara prata av mig lite kring hur det känns att förändra kostvanor. Utan tvekan så är det allra svåraste att bli av med sockersuget och då menar jag inte enbart godis utan även det dolda sockret som vi får i oss dagligen. Jag måste erkänna att jag än idag har svårt att låta bli vissa saker och då tycker jag att jag kommit väldigt långt i min egen utveckling. Det jag älskar mest utav allt är vitt bröd, baguett, och om jag tyckt det var värt det så hade jag ätit det dagligen. Det är jäkligt gott helt enkelt men jag väljer att låta bli och jag väljer att unna mig detta under speciella tillfällen. Jag vet trots allt att det inte är bra för min kropp och det tillför inte mer än tomma kalorier och inflammationer. Den enda rimliga anledningen kvar till varför jag ska äta det är då för att det är gott. Personligen tycker jag inte att den anledningen håller för det finns mycket annat i livet som också tillfredställer min hjärna på liknande sätt och som inte lika skadligt.

Det är sjukt dock hur det sätter sig på näthinnan och finns där hela tiden och irriterar men det är inte hela sanningen. Varför jag ständigt påminns om mitt sockerbegär är för att det finns överallt jag går. Varje dag, i varje hörn och skyltfönster påminns jag omedvetet om mitt begär och det är därför är det så himla svårt att sluta. Efter många år av socker försöker jag bryta mig loss i ett samhälle där jag ständigt erbjuds mitt begär. Det är egentligen inte så konstigt att de flesta inte klarar av det.

Vad tycker ni, rätt eller fel? Borde samhället ta ett gemensamt ansvar eller borde vi fortsätta ha det på samma vis?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Hola Kevin,

    Desde luego los Cubanos son personas muy inteligentes y muy valientes.
    He leido que dos de los candidados para ser el nuevo Presidente de USA son de herencia Cubana.

    Ted Cruz de Texas, nacido en Canada por padre Cubano y madre Italiana/Irlandesa me parece que era
    El gano a Donald Trump en la primera eleccion que fue en Iowa anoche.

    Mario Rubio de Florida, tambien de herencia Cubana.

    Ahora por lo visto hasta el otono que son las elecciones, van a tener elecciones separadas en cada uno
    de los estados de USA y asi con el tiempo se verra quien sigue adelante y quien no.

    Pero solo el facto que dos personas de herencia Cubana ya han llegado a esta altura del election race, es un honor para el Pueblo Cubano me parece y eso da toda razon por ser orgullosa.

    Vees como son valientes los Cubanos. Ya te lo dije, que son la gente mejor del mundo.
    Lo tengo comprobado despues de mi visita a Cuba y despues de haber vivido y visitado a monton de territorios
    del mundo entero. Asi que tengo bastante para comparar.

    Ahora voy a tener que seguir los resultados de las elecciones con interés a ver hasta donde puedan llegar
    nuestros ”Amigos Cubanos”. Piensan que ellos van a atraer votos de mucho del pueblo Latino en USA
    y eso claro seria nada mas que muy logico.

    Aparte de esto de las elecciones.
    Que ventaja enorme que tienes tu ahora viviendo en Barcelona, ya que hablas el espanol sin problemas.
    Asi es casi como si fueras a vivir en otra patria tuya.

    Yo personalmente soy contetissima por saber el espanol a un nivel bastante alto yo pienso, ya que asi viajando a Espana
    y a America Latina tanto como con Latinos aqui en Suecia, puedo comunicar sin problemas.

    Pienso que todo el mundo deberian en la escuela aprender primero Ingles y luego también el Espanol, ya que es un idioma importantissimo y asi superbien sabiendo lo.

    Mia 2016-02-02 09:56:22
    Svara
  • Kevin,
    Fråga:

    Äter du även rött kött, eller bara vitt kött typ kyckling och kalkon.

    KANIN
    Tidigare när jag fortfarande åt kött och bodde på Teneriffa, minns jag att de där lagade supergod kaningryta.
    Fanns att äta på en del restauranger (Conejo al Salmorejo).

    Vet inte om någon restaurang i Barcelona serverar kanin, om det är något du kan tänka dig att äta.
    Har du smakat det?

    När jag bodde på Kreta och man någon gång åkte ut på landet för att besöka någon som bodde eller hade ett hus de ärvt i en lantby, så hade de ofta både kaniner och höns där. Kom det besökare slaktades en kanin eller en kyckling och
    man lagade detta och bjöd besökarna.
    Kan låta lite cruelt kanske, men så funkade det och gott var det.

    SNIGLAR
    Så när det hade regnat såg man locals med plastspåsar i handen gå längs med landsvägarna.
    De plockade sniglar som stektes i olja, vitlök och rosmarin.
    Även en del restauranger kunde ha sniglar på menyn. Ibland tillsammans med ris.
    Jag åt det en del gånger, men tröttnade på det efterhand.
    Nu skulle jag inte vilja äta sniglar igen. Gillar inte helt tanken på vad det är.

    SEA URCHIN – SJÖBORRAR . YUMMIE
    Bland det godaste jag vet…..
    På Kreta kunde man på klippor i vattenbrynet hitta sjöborrar som man plockade med sig.
    Sedan på stranden skar man upp sjöborrarna med en kniv, åt sedan innanmätet
    som bestod av några orangefärgade romliknande bitar.
    Otroligt gott!
    Hade hittat en liten taverna i Tobruk utanför Heraklion på Kreta.
    Efter att jag hade solat och badat vid stranden, brukade jag gå till just den tavernan och beställa:

    1 tapas med sea urchin bitar (achino salata på grekiska)
    1 tapas med tsatsiki
    lantbröd
    1 liten minisallad gurka/tomat

    Sea urchin sallad tror jag inte man hittar på så många tavernor då de ju måste plocka sjöborrarna först
    för att få tag på innanmätet. Inget de liksom kan beställa genom någon leverantör antar jag.
    Grekerna häller gärna olivolja på ALLT inkl. detta innanmätet i Sjöborrarna.
    NONO säger jag. det förstör och tar bort den härliga ”havs smaken”.
    Så jag fick alltid säga till exta att jag inte ville ha någon olivolja på min sjöborresallad.
    Annars kom det in med olja på per automatik.
    Minns faktiskt inte om jag brukade ha lite citronsaft på eller helt naturell.
    Rätt länge sedan och bodde i en massa andra länder efter Grekland….

    BUEN APPETITO
    KALI OREXI PÅ GREKISKA

    Mia 2016-02-02 00:11:26
    Svara
  • Personligen tror jag att allt ”vitt” är skadligt för hälsan.
    Socker, vitt mjöl, salt, vitt bröd, vit pasta, ris, mjölkprodukter.
    Tror att det kan orsaka inflammationer i kroppen som kan utlösa diverse sjukdomar.

    Slutade helt med mjölk och yoghurt och med köttprodukter för några år sedan.
    Grädde blir det någon enstaka gång med dessert eller bakverk.
    Har det aldrig hemma.

    När det gäller sötsugsbegär…..

    Själv har jag ofta craving på choklad.
    Då och då unnar jag mig 85% choklad eller en Anton Berg marzipanbar med mörk choklad runt, väldans gott,
    men detta får inte ske alltför ofta.
    Försöker att inte ha något som är gott hemma utan bara ”mat”, fullkornsbröd, frukt, grönsaker osv.

    På kvällen eller när jag är chokladsugen, kan jag värma en mugg med 50/50 vatten och kokosmjölk .
    I det tar jag ren kakaopulver, lite quinoafrön och lite hampapulver.
    Då får jag min Choco craving tillfredsställd rätt så hyfsat.
    Det brukar funka.

    Tror väldigt starkt på effekten av syra/basbalansen i kroppen, beroende på vad vi äter
    Tror att för mycket syrebildande kost kan ge inflammationer och sjukdomar.

    Min kropp har vant sig vid att äta hälsosamt och mår väldigt bra av det.
    Kroppen brukar ”larma” om den får för mycket av syrebildande födoämnen
    vilket kan ske i undantagsfall. Då är det bara att återgå till mera basbildande kost och kroppen kommer åter i balans
    och jag mår bra.

    Jag hoppas och önskar att tillverkare av matprodukter o. liknande kunde sluta tillsätta socker i allt möjligt
    där man tycker att socker inte alls hör hemma.
    Som t.ex. muesli, juice osv.

    Fattar inte varför?

    Juice är ju sött i sig själv, behöver absolut inget extra socker.
    Likaså muesli har ju ofta både russin och nötter, behöver absolut inget extra socker.

    Hoppas att ”någon” hälsorörelse/kost och näringsexpert kunde uppmärksamma mattillverkarna på detta på allvar.

    Inte bra ju heller för t.ex. små barn att äta produkter med tillsatt onödigt socker.
    Då vänjer de sig vid en sötare smak och får kanske sedan craving på sötsaker eller godis.

    Mia 2016-02-01 23:53:54
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand