KEVIN TRIGUERO

HUR DÅLIG ÄR ALKOHOL FÖR DIN TRÄNING?

SONY DSC

Jag får den här frågan hela tiden! Trots att svaret för mig är självklar så känner jag att jag behöver ge ett ”sunt PK-svar” när den ställs. Sanningen är att det är rent av skit för din kropp och träning. Alkohol har funnit omkring oss så länge nu att vi vet med säkerhet att det är bidragande faktor till leversjukdomar, mental obalans och förminskad prestationsförmåga för att bara nämna några saker.

Samtidigt är alkohol en stark social accepterad substans som finns omkring oss i de flesta olika sammanhang. Man dricker för att det är en vana och för att är gott men man lägger egentligen inte mycket omtanke på hur det påverkar kroppen rent hälsomässigt. Till den stora fråga.

Hur påverkar alkohol ens träning och resultat? 

Alkohol är en kaloribomb! I jämförelse med den kalorimängd som vi får från protein, kolhydrater och fett så skulle man kunna säga att alkohol är den som ger näst störst värde i relation till mängd, detta efter fett.  Man skulle lätt kunna tro att detta är en bra sak men problemet är att de kalorier som kommer från alkohol är såkallade ”tomma kalorier” vilka saknar alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver.

Alkohol får en att fatta korkade beslut! Det jag menar är att ett par drinkar för mycket får oss att tappa förnuftet och det blir väldigt mycket enklare att göra ohälsosamma val. Alkoholkonsumtion är starkt förknippad med mat och det blir väldigt mycket enklare att ta till sig av osund mat som vid en tidpunkt eller annan uppfyller de stora näringsgapet som vi gått miste om under vårt drickande.

Alkohol gör det svårare för dig att bygga muskelmassa och tappa i fett % ! Genom att alkoholen sänker din testoproduktion så blir det allt svårare för kroppen att bygga muskelmassa. Mindre muskelmassa innebär lägre ämnesomsättning vilken har direkt koppling till din fettförbränning. Från detta ska vi inte heller bortse att överskottet av kalorier du fått i dig från din kväll innan måste förbrännas innan kroppen kan börja använda dina fettreserver som källa till energi.

Så om du trots allt ”måste” dricka. Vilket är då det bästa utav det sämsta alternativet? 

Jag skulle rekommendera dig att hålla dig till vin eller ren sprit och om du behöver blanda ut med något så välj ett sockerfri alternativ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!