KEVIN TRIGUERO

TIPS PÅ HUR DU TAR NÄSTA KLIV FRAMÅT I DIN TRÄNING

Kevin YOUNITRAIN

Den som tränar vet att man emellanåt stöter på platåer som kan kännas tuffa att sig vidare från. Platåer i träningen kan verkligen bli förödande för motivation och besitter man inte kunskapen så kan det såklart bli tufft att hitta ny glöd till att fortsätta sin träningsresa. Alla stöter på hinder längst vägen, vare sig man är nybörjare eller erfaren. Stora skillnaden är att den erfarne lärt sig ett par trix för att sig igenom utmaningen mer effektivt.

Träning handlar om att få kroppen till att anpassa sig fysiskt efter nya situationer. Ibland lyckas man för väl med att utsätta kroppen under för hög stress och då reagerar för den genom att skydda sig och inte efter att anpassa sig. Motsatsen är att man inte pressar sig tillräckligt mycket i träningen för att kroppen ska behöva anpassa sig efter de förutsättningar som ges och då händer heller inte särskilt stor utveckling. Att man upplever en stagnering i ens utveckling kan också bero på att man gör som alltid gjort. Dvs att man följer samma träningsrutiner år efter år. Kroppen är oerhört skicklig på att anpassa sig och gör man inga förändringar i sin träning så utsätter man heller aldrig kroppen för nya prövningar som den behöver anpassa sig efter.

Vad kan man göra?

Vila – Att låta kroppen återhämta sig är a&o. Har man tränat väldigt tufft under lång tid och utsatt kroppen för hög stress så behöver den tid att återhämta sig. Det kan vara svårt att ta till sig av detta om man verkligen är en träningsmänniska men respektera kroppen och ta en veckas vila från träning!

Effektivisera ditt träningsupplägg – Om du är en av dem som går till gymmet och lämnar träningspasset med fortfarande mycket energi i kroppen så är det förmodligen tecken på att du kan effektivisera din träning mycket mer. Analysera ditt träningsprogram, eller be någon titta på den, och hitta sätt att göra träningen tuffare. Du kan dra ned på vila mellan set’n, du kan börja supersetta övningar för arbeta fler muskelgrupper på samma gång, du arbeta med längre tidsintervaller i varje repetion, etc. Det finns mycket man kan göra för att göra träningen tuffare och annorlunda.

Kliv utanför din komfortzon – Om du känner att är på gymmet regelbundet och inte får någon utväxling från din träning så behöver du tänka om. Du behöver göra förändring! Förändring behöver nödvändigtvis inte bara handla om träning utan det kan lika väl innebära att du förändrar din kost. Testa att kasta om ordentligt och påbörja ett nytt träningsupplägg som du aldrig testat tidigare eller ät på annat vis än du är van vid. Om du inte är beredd är att förändra något så kommer du heller aldrig ge dig chansen att bli bättre.

Vill du ha personlig hjälp med träningen? – Klicka här

Foto: Oscar Jettman

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!