Hej Alla Ni !
Jag är hemma dunder förkyld och försöker återhämta mig så snabbt jag kan. Till min hjälp har jag en utav de starkaste naturliga läkemedlen, Ingefärsroten.
Hur mycket vet du egentigen om ingefära?
Ingefärsroten har sedan århundraden betraktats som naturligt läkemedel av den asiatiska kulturen och har i princip ansetts vara en magisk krydda för sina läkande egenskaper och hälsofördelar. I många länder dricker man ingefärsté dagligen men jag gillar jag att ha ingefära i min morgonshot. Jag pressar en halv grapefrukt och en hel citron ned i ett glas. Därefter tar jag en tredjedels tesked mald ingefära och heller ned det i glaset tillsammans med lika stor mängd croella och vetegräs. Ett tips är att du börjar varje dag likadant vilket kommer hjälpa dig boosta hälsan och det har också massor med bra egenskaper för din fysiska utveckling.
Ingefära boostar genom att
– Håller förkylningar borta genom sina antiflammatoriska egenskaper
– Stimulerar blodcirkulation vilket hjälper oss att hålla oss lite varmare under hösten och vintern
– Hjälper att öka förbränningen genom att förbättra matsmältningen
– Minskar magbesvär genom förbättrad matsmältning
– Skyddar från högt blodtryck och eventuellt också stroke genom att det sänker kolesterolnivåerna.
JENGIBRE !!!
Mysko namn spanjorerna har fått till för INGEFÄRA – GINGER
CATALAN
FRÅGA:
Nu har du bott rätt så länge i BCN.
Vet att du har spanska och svenska som modersmål.
Hur går det med Catalan?
Har du lärt något av det, förstår du något?
Tycker du att Catalan verkar svårt eller ej?
Kan man spanska, så klarar man sig ju med det även i BCN.
Vet du om skolorna har Catalan som ett språk man pluggar?
Men antar att skolböckerna och den normala undervisning i allmänna skolor är på spanska, och ej på Catalan?
Hur är det med kunskaperna i engelska på affärer och restauranger och bland befolkningen i övrigt i BCN?
Kan den yngre generationen engelska, eller är det fortfarande franska som dominerar som första utländska språk
för alla generationer?
JUST WONDERING…..
Hej !! Bra frågor du ställer =) Jag återkommer med svar i lördagens inlägg. kram!
Glömde nämna i min kommentar om
INGEFÄRA och
VITAMINTILLSKOTT
– Utöver
Allvitamin och Omega-3 tar jag dagligen även
– 1 C-vitamin brustablett
Så äter jag lite blåbär varje dag.
Även 1 banan och 1 äpple dagligen.
Och Kiwi mellan varven
AN APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY
CAN’T LIVE WITHOUT MY GINGER…..
INGEFÄRA, OH YEAH
och
SPENATSALLAD
BROCCOLI
—————————————
VARM INGEFÄRSDRYCK MED CITRON OCH HONUNG
Varje kväll värmer jag följande i micron-
1 mugg vatten med:
lite honung
citronsaft
ca 1 cm färsk ingefära som jag skär i pyttesmå bitar
Färsk ingefära har ju aningen stark smak.
Honung skall ju normalt inte tas i drycker varmare än 40 grader, då går honungens goda effekt förlorad.
Men genom att ha i citronsaft och honung redan innan jag värmer vattnet med ingefärsbitarna, tycker jag att ingefäran får en lite mildare smak.
Hittills känns det som om jag inte blir förkyld när jag tar denna dryck dagligen.
Skulle jag någon gång få aningen snuva för att jag blivit kall (jäkla klimat i det här landet…. hate it)
så försvinner snuvan på en halv dag eller så.
SPENAT OCH BROCCOLI – INNEHÅLLER JÄRN
Äter väldigt ofta:
– SALLAD PÅ FÄRSKA SPENATBLAD
– KOKT BROCCOLI
Äter inga kött/charkprodukter sedan flera år. Väldigt sällan ägg. Dricker ej mjölk/yoghurt.
Äter fisk och skaldjur då och då.
Genom att äta spenatsallad och broccoli, känns det som jag får mitt järnbehov tillgodosett rätt bra.
Om jag inte äter detta regelbundet, kan jag då och då känna aningen yrsel.
Då tar jag Floradix Blutsaft (flytande järntillskott) och yrseln försvinner efter några dagar.
Men som sagt, med grönsakerna jag nämner, behöver jag inte ta Blutsaften.
DAGLIGA VITAMINTABLETTER
Varje dag tar jag
– 1 Allvitamin tablett
– 1 Omega 3 tablett
– 1 tsk honung på sked (utöver honungen jag tar i ingefärsdrycken).
Använder enbart brun flytande akaciahonung, inte lika söt som den vita svenska honungen.
SOYA PASTA – BRA PROTEINKÄLLA
Har börjat köpa Soya pasta på sistone.
Denna pasta är rätt smaklös, men det är ju nästan all pasta iof sig.
Smaken på pastan får man ju genom att tillsätta det man gillar.
Jag kör oftast med örtkryddad tomatsås och även chilisås.
Ibland lägger jag i bitar av svarta oliver.
Eller tonfisk.
Soya pastan innehåller mycket protein, så där får jag en del välbehövlig protein.
Mättar rätt så bra också tycker jag.
HEALTHY EATING
HEALTHY LIFESTYLE