KEVIN TRIGUERO

Tough Viking

Har någon utav er kanske kört igenom ett Tough Viking lopp? I sådana fall vet ni att kräver en kombination utav uthållighet och styrka för att sig igenom. Loppet är krävande och ställer även ens psyke på prov. Det är dels vattenhinder med nollgradigt vatten och hinder som ställer även den höjdrädde på prov.

Personligen tycker jag att vattenhindren är jobbigast och det är inte för att jag inte kan simma, snarare tvärtom, utan för att jag är en riktig badkruka och hatar verkligen kallt vatten. Jag brukar vara den som duschar alldeles för varmt och som oftast lämnar ett ångmoln efter mig. Det som varit mest utmanande för mig och säkerligen för de flesta som vill genomföra loppet på en bra tid är uthålligheten för trots att det är en hinderbana får man inte glömma att det är en ganska lång sträcka som man ska löpa. Det blir dock lite mer intervall baserat iom att man tvingas stanna för att ta sig igenom hindren.

I år är jag i vilket fall bättre förberedd. Tur nog har förberedelserna gått hand i hand med mina personliga mål med träningen och jag har därmed baserat min träning mycket kring löpning. Det har i princip sett ut som så att jag har löpt 2 gånger i veckan, kört två styrkebaserade intervall pass på gymet och kompletterat med ett rent styrkepass. Jag har blivit mer bekväm och effektiv i löpningen och min uthållighet har nog aldrig varit bättre.

Nu till er som inte riktigt planerat lika väl som jag denna gång och har lite panik, jag ska ge er några goda råd. Vad ni än gör ge er inte ut och löpträna långa sträckor nu, risken att ni överbelastar och skadar er innan loppet är ganska stor. Istället tänk smart och börja med löpintervaller och öka intensiteten och längden för varje dag. Nu när vi är så pass nära kan det vara smart att träna hårt fram tills på torsdag, därefter ordentlig vila och återhämtning fredag och lördag fram till start. Helt enkelt toppa formen lite lätt innan loppet. En annan sak som jag vill tipsa om är att inte ”kolhydratsladda” inför loppet. Ni kommer inte behöva all den energin under loppet, utan se till att äta rätt och ordentligt dagarna innan och morgonen inför loppet äta en lättare frukost.

Skärmavbild 2014-05-05 kl. 23.47.28TV

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!