KEVIN TRIGUERO

MMA-passet

Jag är känner mig trött i kroppen och det måste till att börja med vara ett bra betyg.

Jag visste att det skulle vara tufft, dels för att jag sett en hel del fighter på TV och förstått vilka idrottsmän de här tjejerna och killarna är men också för att vi alla har väl någon gång brottats med en vän/syskon på låtsats och insett hur sjukt krävande det är. Precis så var det, iaf första gången.

Vi gick igenom 2-3 olika grappling tekniker och fick i lugn och ro testa och öva dessa på varandra och därefter när vi ungefär hade greppat tekniken ja då fick vi sparras i ronder om 5 minuter i ca 30 minuter. Passet varade i nästan 2 timmar och jag svettades som fan och kan erkänna att jag var helt slut.

I efterhand inser jag, som i all annan typ av träning vilken är ny för en, att man ansträngt sig något enormt i onödan och fokuserat på styrka istället för teknik men det är också en del utav inlärningsprocessen. Att komma till insikt med saker som är fel i träningen är stor del utav utvecklingen, så tänkt på det oavsett vad ni tränar.

Jag måste dock säga att jag har ont i ett par leder och mina biceps värker ifrån att försöka motverka alla armlås som mina motståndare försökte få in. Såhär i början tror jag att det är viktigt att man fokuserar mer på tekniken än att försöka få in alla grepp på sin motståndare som man ser på tv.

Min utvärdering efter passet är att det dels var väldigt roligt och lärorikt, jobbigt och svettigt, utvecklande både fysiskt och mentalt. Däremot anser jag att man bör tänka på ens mål med träningen, för det är inte rätt typ av träning för att på effektivt sett åstadkomma en snygg fysik. Däremot blir man väldigt väl genomtränad!

Kärlek/ Kevin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vad menar du med snygg fysik?

  Linda 2014-05-08 10:44:21
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Sant Linda, en snygg fysik kan givetvis vara olika för varje enskild person. För mig innebär det en vältränad, symmetrisk kropp. Självfallet kan man uppnå detta genom olika slags träningsformer men det kanske inte alltid är den mest effektiva träningsformen som i detta fall.

   Kevin Triguero Montero 2014-05-08 13:10:12
   Svara
 • Vad menar du med snygg fysik?

  Linda 2014-05-08 10:44:21
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Sant Linda, en snygg fysik kan givetvis vara olika för varje enskild person. För mig innebär det en vältränad, symmetrisk kropp. Självfallet kan man uppnå detta genom olika slags träningsformer men det kanske inte alltid är den mest effektiva träningsformen som i detta fall.

   Kevin Triguero Montero 2014-05-08 13:10:12
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!