KEVIN TRIGUERO

Semmeldagen

semmeldagen

Idag var det semmeldagen, en härlig dag för vissa och dag fylld av ångest för andra. Tro mig, jag vet att många känner att de syndat, långt inombords hörde dem den där lilla rösten viska att de skulle motstå frestelsen men ändå gick det inte.

”Jag är värd det”, ”Jag tränar lite hårdare sen”, ”ta en liten bit, det gör inget!”, ”du sköter dig så bra alla andra dagar”, ”det är en bulle, sluta vara töntig”… ja dessa ord fick många höra idag.

Min fråga är inte om det är rätt eller fel att äta semlan eller om det gör dig till en bättre eller sämre människa, min fråga är om det har utvecklat dig som människa och fått dig att må bättre? Om ja hur?

Jag hade en mindre diskussion här hemma om semmeldagens syfte.. att tillfredsställa? eller att förstöra? I mina ögon är det enbart bagerier, kaféer och alla andra som säljer semlor som har något att vinna på denna dag och staten som får in lite mer skattepengar. Jag som individ har inget att vinna. Som sagt min diskussion här hemma ledde till samma enkla svar som de flesta andra hade gett mig, ”det är mysigt” och ”det gör väl inget”. Med den mentala inställningen kommer våra hälsoproblem fortsätta växa och korkade traditioner kommer föras vidare i generationer. All denna överkonsumtion utav socker kommer förstöra oss, en efter en och vi tillåter det att gå vidare. Tänk vad uppskattad det hade varit om din kollega, vän eller familjemedlem idag istället hade varit ärlig och sagt, ”den där bullen kommer inte gynna dig på något sätt, du kommer uppleva en tillfällig tillfredsställelse som sedan kommer övergå till ångest”… hade du ätit bullen då? Jag vet i alla fall att jag inte hade gjort det. Min poäng är att vi istället för att pusha varandra att göra saker som är dåligt för oss ska motivera och stötta varandra till att göra det som är bra för vår hälsa och utveckling.

SEMMELDAGEN ÄR REN SKIT !

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag kunde inte hålla med dig mer, varför ska alltid belöning handla om att konsumera mängder med socker, det är varken bra för oss själva eller samhället i långa loppet!

    Tror vi behöver omvärdera vad som faktiskt är belöning, tillfredsställande osv.

    Maria 2015-02-18 09:00:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!