KEVIN TRIGUERO

Hinderbanelopp i vår? 

Toughest, Tough Viking, Superior Challenge.. hinderbaneloppen är många. De är också väldigt roliga och har blivit väldigt populära de senaste åren. Jag har varit med sedan starten och gebomfört dem flesta loppen och känner mig alltid lika nervös inför starten och också lika tillfredställd vid målgången.

Det är krävande banor som testar ens fysiska förmåga, allt från löputhållighet till överkroppstyrka och mental inställning. Det som jag har fastnat för är dels variationen mellan uthållighet och styrkemoment och dessutom teamkänslan samtidigt som den individuella ambitionen för att presentera kvarstår.

Det bästa sättet att träna inför ett hinderbanalopp är att bredda sin träning. Dvs, att man tränar upp uthålligheten genom löpning och HIIT och att man börjar öva upp sin överkroppstyrka. Själv börjar jag alltid med enkel löpintervallträning 6-8 veckor innan och kombinerar detta med mina styrkepass. Iom att min löputhållighet blir allt bättre med veckorna börjar jag också öka intensiteten på intervaller och lägger också in ett längre löppass i veckan. Även där så börjar jag skonsamt mot min kropp och löper mellan 4-6km och med tiden så blir det allt längre och mer intensivt, upp till 10km.

Viktigast utav allt är som vanligt att man lyssnar på kroppen och att man strategiskt lägger upp sin träning för att ge sig själv de bästa förusättningar för att genomföra ett bra lopp.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!