KEVIN TRIGUERO

Hur går man tillväga?

PicMonkey Collage

 

Många hör av sig till mig och undrar hur man går tillväga för att bli modell eller hur man helt enkelt blir signad av en modellagentur. Först måste vi bara reda ut en ganska viktig sak och det är att en ”modell” behöver exempelvis ingen agentur för att bli anlitad utav företag. Dock är det väldigt bra att vara representerad av en agentur utav många olika anledningar. Bland annat har agenturen oftast väldigt god kontakt med branschen och får in mycket uppdrag och dem finns också där som ett bollplank och trygghet. Man kan också ha flera modellagenturer runt om i världen och enklast är om man har en så kallad moderagentur som hjälper till med det mesta.

Nå, hur går man tillväga? Smidigast, förutsatt att man inte har tidigare erfarenhet eller kontakter, är att man ber en vän, förälder, syskon eller en fotograf ta polaroidbilder. Det är inget avancerat, utan enkla bilder som visar hur ni ser ut. En helbild, en ansiktsbild (headshot), halvbild med/och utan tröja eller i underkläder och slutligen en bild från profil. Det krävs ingen retuschering eller liknande utan man vill se er naturliga look.

När ni väl har bilderna så är mitt förslag att ni letar upp ett par agenturer på nätet och skickar in era bilder tillsammans med era mått. När det är gjort kan man bara vänta på ett svar. Ibland hör dem av sig med ett besked oavsett vilket men förvänta er inte det.

Det mest viktiga är i slutändan inte om man har en agentur eller inte. Det går att lyckas ändå men då får man hitta andra vägar och jag talar utifrån egen erfarenhet. Jag har aldrig varit poppis inom branschens konservativa syn på en typisk modell men däremot uppskattar företag och folk mig för mitt utseende, mina värderingar och min kompetens. Så hur det än går så önskar jag att ni fortsätter kämpa och tror på er själva.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!