Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Från fest till träning

kevin_ledareMAN_no2foto: Viktoria Wyckman

Det är ofta jag får frågan från folk runt omkring och klienter huruvida alkohol förstör ens träning och utveckling. Mitt svar till frågan och hur jag väljer att se på saken är att träning oavsett näringsintag är bättre än ingen träning alls.

Många påstår att alkohol ”förstör” ens träning och det är till stor del väldigt sant. Alkohol förstör på sådant sätt att man förmodligen inte tränar samma dag som man brukar det och än mindre dagen efter. Alkohol förstör på sådant sätt att man förmodligen äter jätte onyttigt och alldeles för mycket i samband med intag. Alkohol påverkar din kropp negativt genom att skapa inflammationer och hämmar därmed din fysiska utveckling.

Frågan blir snarare om jag inte bör träna bara för att jag druckit alkohol? 

Det finns inget enkelt svar på den frågan då det beror till stor del på hur bakis man känner sig. Har jag druckit jätte mycket och känner mig snurrig så fort jag ställer mig, ja då kanske jag inte ska träna. Däremot rekommenderar jag alla att sent på kvällen när baksmällan lagt sig en del gå ut och ta en lång promenad. Jag ser detta som tillräckligt med träning i förhållande till hur jag mår. Dessutom hjälper den fysiska ansträngning att driva ut alkoholen från kroppen i snabbare takt.
I det fall då jag inte vaknar med världens baksmälla så är det helt okej att träna. Det jag tycker är viktigt att tänka på då är att få i sig tillräckligt med näring och vätska innan träningspasset så ett klokt val är att träna sent på kvällen.

Är det bortkastat tid på gymet?

Jag skulle vilja påstå att det inte finns något som heter bortkastad tid när det kommer till träning. Alternativet till att träna är att inte träna och det är i mina ögon inte ett bättre alternativ.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Alkohol hämmar proteinsyntes men om man raggar och får hemsläp ökar man hormonproduktion. Kröka mindre, ragga mer :)!

    Filip 2015-05-18 18:44:04
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!