Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Ska jag dricka mjölk?

GG7A8164

 

Jag slutade mer eller mindre helt med mejeriprodukter för några år sedan i samband med att jag avslutade mina studier och sedan dess har jag inte haft problem med finnar, laktosmage och min träning har gått mycket bättre. Jag vill bara påpeka att det såklart händer att jag äter eller dricker någon produkt som innehåller laktos men det finns inte med i mitt dagliga näringsintag.

Jag har sedan liten fått lära mig hur hälsosamt det var med mjölk och att jag skulle dricka mycket utav det för att bli stor och stark. Det är tyvärr inte hela sanningen och precis som inom många andra branscher driver industrin på sina egna forskningsgrupper för att hålla sanningen dold från allmänheten. Sedan länge har det varit känt att laktos som finns i mejeriprodukter inte är bra för vår kropp och speciellt inom träningsbranschen har detta varit känt under långt tid. Nu har en svensk forskningsgrupp gjort en studie som stärker detta och presenterar resultaten för allmänheten. Det stora dilemmat i allt detta är givetvis att det finns stora pengar och många jobb står på spel och därmed kan inte man gå ut med allmän information om saken.

Jag rekommenderar att du läser denna artikel. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jag dricker ett glas ibland, har en skvätt i kaffet eller i shake:en. Precis som allt annat bör mejeriprodukter konsumeras på en balanserad nivå om man inte är känslig.

  Mitt dagliga kalciumintag får jag genom kosttillskott

  Två intressanta studier
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19099204
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19493303

  Filip 2015-05-19 21:39:23
  Svara
  • Svar på Filips kommentar.

   Tjena Filip !

   Tack för att du delar med dig. Jag håller med dig om att det inte behöver vara svart/vit utan med måtta brukar allting fungera bra. Jag tror dock att många ser mjölk bland annat som en jätte hälsosam slutprodukt och inte riktigt ifrågasätter hur det behandlats och hur det påverkar kroppen. Dessutom kan man enkelt få i sig Kalcium genom andra saker såsom chiafrön, sesamfrö, grönkål, spenat, bönor, nötter och frön, etc.

   Bra inslag!

   kevin 2015-05-19 23:07:46
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!