Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Träningssnack

Gymmet3-3

Jag har kommit till insikt med att jag tycker att det är väldigt svårt att skriva om träning. Anledningen är för att jag håller träning så djupt inombords att det är svårt att få ut det på rätt sätt. Dessutom när jag skriver om träning kan jag bara utgå från mig själv och helt plötsligt känner jag inte att jag talar till alla och av den anledningen känner jag mig inte tillräcklig. Jag önskar jag kunde se till varje enskild persons förutsättningar och lära om allas bakgrund och prata vision tillsammans. Det jag skriver på bloggen vill jag inte ska misstolkas men jag inser också att det är en kanal för er att lära från mina erfarenheter. Jag ber er bara ha hänsyn och hela tiden ha med i ert minne att det är er personliga utveckling det handlar om. Det jag skriver är min sanning och ingen annans. Om du finner inspiration i det jag gör då blir jag överlycklig över det och hoppas att du kommer utvecklas till att bli så bra som ditt hjärta tillåter dig att bli.

Det är en kille som ställde frågan hur jag tänker kring helkroppspass gentemot uppdelade träningspass? 

Hur jag väljer detta beror givetvis på vilket stadie inom min träningsperiod jag befinner mig eller helt enkelt vad jag har för syfte med träningen. Syftet med min träning är att bibehålla en god form året om och försöker därmed inte lägga på mig ytterligare någon muskelmassa och bibehålla låg fettprocent. Den här kombinationen är väldigt knepig då det är svårt att att finna en konstant balans med allt annat som försegår i ens liv. Jag skulle vilja hävda att jag pendlar 2-4 kg mellan det jag anser är okej form till riktigt bra fysisk form. För att styra min fysiska utväxling kan jag utöver kosten ta till olika träningsmetoder och det är här frågan om helkroppspass eller mer inriktade träningspass på vissa muskelgrupper kommer in.

Jag känner till min kropp ganska bra vid det här laget och vet vilka muskelgrupper som svarar bäst på vilken typ av träning. Alla har en genetisk kod som ligger till grund för hur vi utvecklas. Jag har exempelvis väldigt enkelt för att utveckla mina ben, armar, mage och rygg men har däremot fått kämpa extremt hårt för att få någon utväxling på mina bröst och axlar. Utifrån den vetskapen och med mitt mål i minnet lägger jag upp mina träningspass. Oavsett tid på året kör jag 2-3 pass/veckan bröst och axlar med fokus muskeltillväxt. Mina ben tränar jag genom mycket cirkelträning med enbart kroppsvikt och löpning. Mina ryggpass varierar mycket mellan cirkelpass med egen kroppsvikt och ibland mer specifika styrkepass fokus muskeltillväxt. Jag har det ändå ganska specifikt och det är sällan jag kör igenom hela kroppen på en och samma gång men fram mot sommaren då jag som oftast vill toppa formen så sker detta allt oftare. Dock är det inget jag rekommenderar för den som är i uppbyggnadsfas om det inte är för att bryta av från pågående träningsvanor för att sedan återgå till mer specifik muskelgruppsträning.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!