KEVIN TRIGUERO

Löpning i sommar

Vill dela med mig till er utav en intervju som gjordes med mig för någon vecka sedan om löpträning och hur man håller motivationen uppe i sommar.

Löpning är en effektiv träningsform under sommaren och extra härligt när vädret tillåter. PT:proffset och Metro Modes träningsprofil Kevin Triguero vet hur du tränar effektivt och håller igång med löpträningen i sommar.

 lmp20150409_DSC7535Text. Martin Hansson Foto: Luca Mara

 Det är semestertider; Hur håller man enklast igång med löpträningen? 

– På semestern tycker jag att man ska planera in träningen utefter ens egna önskemål. Vissa personer är morgonmänniskor och då passar det bättre att träna på morgonen medan andra gillar att sova ut på semestern och då är det mer lämpligt att man lägger in träningspasset senare på kvällen. Det viktigaste är att man bestämt sig för att träningspasset ska äga rum någon gång under dagen och det får inte utebli. För att det inte ska bli enformigt kan man enkel göra en planering över hur långt man ska löpa, vilken sträcka man vill löpa eller varför inte lägga in några intervallpass.

 Är det tight eller shorts som gäller?

– Jag gillar att springa i knälånga tights på sommaren men jag tror det är väldigt enskilt vad man trivs i. Det jag gillar med tights är dels funktionen som de utgör men också att det inte skaver mellan låren och att allt hålls på sin plats. Shorts och andra sidan känns väldigt fritt och härligt och är det jättevarmt så blir det väldigt passande. Korta löparshorts är att rekommendera.

 Vilket är ditt bästa löparminne?

– Mitt bästa löpminne är nog från förra sommaren då jag befann mig i Spanien. Sent på eftermiddagen efter min siesta och innan middag, då solen börjat avta, tog jag på mig mina träningstights, ett linne och mina fivefingers och sprang längst hela strandpromenaden mellan Puerto Banus och Marbella. Jag älskar känslan när man springer längst kusten i värmen och den lätta havsbrisen ligger på. Längst vägen ser man människor som delar ens intresse och man möter varandra med ett glatt leende. Det får mig att må bra och njuta av min semester.

 Dina bästa tips för att ta sig ur soffan och ut i löparspåret?

1. Gör en tydlig planering. Hur långt ska du springa? intervaller / långdistanslöpning? Syfte?
2. Bestäm en tid som passar med din dagsplanering. Oftast vet man dagen innan hur nästa dag ser ut och då kan man enkelt planera när man ska lägga in sina 45-60 min träning.
3. Tänk inte så mycket utan ge dig ut på ditt träningspass som planerat och jag lovar att du kommer komma igång snabbare än du trott.

 Och hur nära inpå löpningen kan man egentligen äta?

– Man bör helst låta kroppen få bearbeta maten 45 min innan man gör någon typ av träning. Det är egentligen väldigt logisk. Efter maten fokuserar kroppen på att smälta maten och ta upp all viktig näring och om man istället börjar träna direkt efter man ätit måste kroppen dels fokusera på att hantera det man stoppat i sig och samtidigt ge kroppen rätt förutsättningar för prestera under ansträngning. Att hantera tvåfrontskrig är inte att föredra så låt istället kroppen ta itu med maten för att sedan fokusera på träningen.

 Bästa löparrundan i Stockholm?

– Min favoritrunda är Kungsholmen runt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!