Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Bestulen på min telefon

P7790073

 

En skittråkig sak hände mig när jag satt på middag med mina vänner. Det var tidigt på kvällen som vi satt till bords på en uteservering och åt en god middag. Vi hade det sjukt trevligt när en kvinna i ca 35 års ålder kommer fram till bordet och tigger om ett par Euro. I sin hand bar hon en lapp med en otydlig text. Hon var klädd lite konstigt, bar en stor hatt och det var något lite skevt med hennes överläpp och under vilken jag såg skymten av guldtänder.  Jag kan inte påstå att hon såg ut som en vanlig tiggare men hon var inte särskilt fräsch. Efter mycket om och men får vi be henne att gå för hon står vid bordet lite väl länge och det kändes obekvämt. Under middagen hade jag min telefon framme på bordet och vill minnas att jag hade lagt den på stolen mellan mina ben. När det är dags att betala en kort stund efter märker jag att min telefon är borta. Jag frågar alla vid bordet om det sett den men alla ser lika förbluffade ut. Kvinnan har alltså tagit telefonen mitt framför näsan på mig utan att jag ens lagt märke till hennes bedrägeri. Det är sjukt hur kvicka dem är på att stjäla saker från en utan att man för en sekund reflekterar över vad som sker.

Jag önskar jag hade tänkt steget längre när hon stod kvar vid bordet så pass länge och att jag hade reflekterat över att hennes papper var lite väl långt över bordskanten. Det hade varit en skön känsla att ta henne på bar gärning och sätta dit henne så att hon aldrig gör samma skit på någon annan. Det är äckligt hur dem spelar på ens känslor när dem egentligen är ute efter att stjäla från en.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej. Kul att du svarade. Det är nog bäst att du anmäller stölden på plats för säkerhets skull. Hade inga problem att få ut en ny mobil när jag kom hem. Spanien är med i EU så det underlättar. För mig tog det en hel dag att få ngt bevis från polisen men för dig som kan spanska skulle det gå på noll tid. Lycka till! Daniel

  Daniel 2015-07-14 08:48:11
  Svara
 • Hej Kevin. Samma sak hände mig förra veckan i Barcelona. Misstänker att det rör sig om samma person. Anmälde stölden och tillbringade hela ”j…a” dagen på polisstationen. Kan rekommendera att göra det för att du måste ha anmälan här hemma om du ska få ut något hos försäkringsbolaget. De är så skickliga på stölder i Barcelona och på stranden så var försiktig i fortsättning. Njut av det fina vädret så länge ni är där. Hälsningar Daniel

  Daniel 2015-07-13 10:39:10
  Svara
  • Svar på Daniels kommentar.

   Fan vad tråkigt att du råkade ut för detsamma. Som du säger, dem är sjukt skickliga så man måste vara på sin vakt hela tiden. Ok tack för tipset. Behöver jag göra en anmälan i Spanien också eller räcker det med att jag anmäler stölden hemma?

   Tack för din kommentar!!

   kevin 2015-07-13 15:18:08
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!