KEVIN TRIGUERO

Motivation – allt sitter i huvudet

lmp20150409_DSC7432

Jag tycker det är jättebra när ni kommenterar på bloggen för det ger mig inspiration till att skriva om sådant är viktigt för er. Här är en utav dessa kommentarer.

Hej. Under sommaren har jag tappat formen och presterar inte lika bra på gymmet längre p g a att det blivit mer mat efter min tidigare superstrikta deff plus att jag inte hunnit träna varje dag som jag gör annars. Hur ska jag hitta tillbaka till träningen? Tidigare älskade jag att träna men nu tappar jag motivationen när jag inte kan ta samma vikter som tidigare. Vad är dina tips?

Jag tycker detta är jätte intressant för jag tänker själv inte på det sättet och då känns det ännu roligare att få prata om det. Många gånger hör jag folk som kommit bort från sin träning, kost och tappat motivationen pga sjukdom, semester, familjesituationer, studier, arbete, etc. Anledningarna är många och det gemensamma är att det sker någon form utav avbrott som förändrar dem rutiner man arbetar fram och därav har man svårt att hitta tillbaka.

I min värld sker dessa avbrott också, möjligen inte lika ofta eller drastiska, men det händer att jag inte kan träna pga utav mycket arbete eller sjukdom som kommer emellan. Det är egentligen helt normalt eftersom livet kretsar inte enbart kring träning. Ibland måste man prioritera bort träningen för annat och det är såklart helt ok. Det jag upplever till skillnad från många andra är att jag längtar tillbaks till gymet och när jag tänker efter så är det inte de jobbiga träningspassen jag längtar till utan till mina vanliga rutiner. Ni ser, det är för mig konstigt så att inte träna och att ha ett uppehåll bort från träningen är det som är onormalt. Vänd på steken, istället för att tänka över ens uppehåll och hur mycket man tappat i styrka eller gått upp/ned i vikt så tänk hur underbart det ska bli att ta upp det igen där man lämnade, ta igen det lilla man tappat  och utvecklas ytterligare. Det motiverar mig till att hitta tillbaks till mina rutiner oavsett hur länge jag varit ifrån dem. Träning är en del utav min vardag och allt annat är det ”konstiga”.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!