KEVIN TRIGUERO

Drömmen om att lyckas som modell

11911617_10153146179632309_753868493_n

Jag bad några vänner som arbetar inom branschen ge sina egna reflektioner utav samma frågeställning och förhoppningsvis kan det leda till en bredare förståelse för hur man ska lycka som modell. Tankarna nedan kommer från Michael Gustafsson, en utav deltagarna i Top Model och som dessutom varit i Milano, Paris och London mestadels utav året arbetar som modell.

”Grejen är den att antingen jobbar man som frilansmodell eller så arbetar man via en agentur som jag. Jag har en agentur som jobbar för mig vilket betyder det att allt går via dom och de tar en slags procent vad jag tjänar. Procenten som tas ut kan skilja sig mellan agenturer och normalt är att de tar 35% utav arvodet. I agenturen är det bokaren som jobbar för mig och har all kontakt med klienterna. Dvs, bokarens uppgift är att få ut mig till de jobb där jag passar bäst och bokaren har dessutom koll på hur mycket man kan få ut för diverse arbete.

Som du skrev i ditt inlägg är det egentligen bara att söka sig till en agentur till en början iaf. Modellbranschen är en riktig cirkus och det man ska komma ihåg är att tänka på sig själv i första hand och inte fatta några förhastade beslut. I slutändan jobbar alla för sig själva och ens egna karriär. Det är en hård business men på sätt och vis finns det en viss charm. Om folk tror att man lever glamoröst som modell så har dem oftast helt fel. Det är ett slitigt arbete som oftast inte betalar ut mycket. Det är viktigt att ha en bra personlighet och vara på rätt plats vid det rätt tillfälle, dvs att ha tur. 

Och till dem som vill testa på modell-livet, säger jag, kör.. man får sjukt bra livserfarenhet och det tar oftast ett tag innan karriären ger framgång, gäller kanske inte för alla men för dem flesta.”

Ni kan följa mer utav Michael via hans Instagram: @michaelgustafsson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!