KEVIN TRIGUERO

Drömmer du om att bli modell?

IMG_6838

Fråga från en läsare

Hur fan (ursäkta språket) börjar man en karriär som modell, jag har verkligen viljan att ge allt för att lyckas, men vart ska man vända sig för att börja? Vem kontaktar man? Hur ska man gå till väga för att få deras uppmärksamhet? Alla dem här frågorna snurrar i mitt huvud och jag vet inte vart jag ska få svaren från. 

Jag har fått denna fråga många gånger tidigare och jag har själv ställt mig samma fråga vid ett flertal tillfällen. För att vara helt ärlig kan jag bara uppmana dig att vara dig själv, gå din egen väg och strävar dit ditt hjärta vill. Förhoppningsvis kommer någon att se potential i din strävan och genom det nå framgång.

Jag har haft några svängar inom den här branschen och något jag aldrig lyckas komma till rätta med är hur agenturer arbetar. Det händer att jag blir bokad för jobb direkt via ett företag exmepelvis för ett reklamjobb och därefter blir jag inkallad via agenturen för ett liknande jobb i samma företag och blir aldrig bokad. Konstigt hur det kan ske? Ja, den frågan ställer jag mig ganska ofta och tycks aldrig få svar.

Jag är inte rätt person att förklara hur man arbetar tätt med agenturer då min erfarenhet från dessa aldrig varit särskilt positivt. Man skickas på castningar tillsammans med en rad andra killar som man själv inte ser någon samhörighet med, man tvingas stå stand by och boka upp osäkra datum och man ges dålig information. Utöver allt detta förväntas man arbeta för dåligt betalt, allt i förhoppning om att någon ska få upp ögonen för just dig. Alla får göra som dem själva önskar men jag bestämde mig för länge sen att sluta lägga mitt öde i händerna på folk som inte tycks se vad jag har att erbjuda.

Beroende vilket spår man väljer inom modebranschen kommer agenturer till mer eller mindre hjälp. Om du strävar efter att utvecklas inom high-fashion spåret och har alla mått som krävs (läs: jätte viktigt) tycker jag att du kan söka dig till en agentur. Det man gör är att antingen går på öppen casting hos agenturer eller följa instruktioner via hemsidan och skicka polaroidbilder. Dem hör av sig om de är intresserade och därefter blir man inkallad till ett möte. Det som sker därefter är väldigt osäkert, för ett fåtal går det väldigt bra för medan för de flesta andra förblir det en dröm.

Om man istället, som mig, arbetar mer kommersiellt eller inom fitness så tycker jag inte att man ska lägga för mycket energi och fokus vid agenturer. Dem flesta företag idag har god koll på sociala medier och söker själva efter personer/profiler de gillar. Jag föreslår istället att man söker upp en fotograf/vän och börjar öva på att stå framför kameran, desto mer van man blir desto bättre bilder kommer man att ta. Tänk också på vilken inriktning man väljer och försök hitta varumärken som är framträdande inom området. Var smart och börja tagga dessa företag/varumärken i dina bilder, ge dem en teaser så att dem börjar hålla koll på din utveckling och det du har att erbjuda. Skicka iväg ett mail och presentera dig och erbjud dem ett samarbete. Vem vet vart det kan sluta?

Idag är vem som helst ”modell”. Det finns tusentals varumärken och företag som ständigt marknadsför sig via nätet, tidningar och TV och dem behöver människor som representerar deras tjänster/produkter. Man får hitta sin egen nisch och arbeta sig framåt utifrån det.  Mitt råd till er som vill arbeta med detta är att inte stirra er blint vid dem traditionella tillvägagångssätten utan släpp fram kreativiteten och våga ta för er.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag måste bara säga att jag verkligen gillar ditt sätt att blogga. Tycker för många bara fokuserar på mode och gör inget unikt. Du skiljer dig ifrån mängden och jag hoppas verkligen att din blogg kommer växa stort. Alla Lush Life bloggar börjar bli lite för tjatigt. Man märker direkt i alla texter att du bryr dig och lägger ner tid.

    Chris 2015-08-18 12:08:59
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!