Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Sanningen svider

wpid-img_20150913_112253

Sitter och äter lunch och framför mig har jag en otroligt vacker tjej med tårar i ögonen. Det gör mig ledsen att se henne sitta och försöka få i sig maten med gråten i halsen. Anledningen till att hon är ledsen är resultatet av den sociala samhällssynen som vi själva varit med och bidragit till.

För någon timme sedan var Ellinor och träffade en potentiell agentur i Barcelona och jag följde med. Redan innan mötet kunde jag tydligt se på henne att hon tyckte något var jobbigt, det var något hon gick och tänkte på som gjorde henne osäker. Hon försökte berätta för mig hur andra agenturer i Sverige inte välkomnar henne pga utav hennes prickar och att ingen vågar tala om den verkliga anledningen. Jag ville såklart vara stöttande och talar därför om för henne att det är förmodligen inte anledningen och att om något så är det annorlunda här i Barcelona.

Vad fel jag hade.

Kort efter att hon träffat ena bokaren blir en annan inkallad till mötet. De skulle utvärdera om det går att jobba med hennes prickar. Jag måste också påtala att hennes prickar knappt syns efter kort tid i solen och efter att hon skött maten väldigt väl på sistone. De kommer fram till att det inte funkar för tillfället och hon ska komma åter när hennes psoriasis läkt fullständigt men att hon har ett utseende som passar perfekt för spanska marknaden. Jag kunde inte hålla mig från att fråga varför det inte går att jobba hennes psoriasis när Spaniens störta modeföretag har en tjej med vitiligo som front. Hon svarar mig att det måste vara mer utmärkande för att det ska funka och dessutom säljer agenturen/branschen ”health”.

Det fick mig att tappa hoppet och helt plötsligt få en större förståelse för Ellinor. Vi, alltså du, jag, hon och alla andra kan inte acceptera att en människa ser frisk ut pga utav lite utslag på kroppen. Och vem är det som drar gränsen på vad frisk egentligen är? Jag kan lova att flertalet modeller lever ett ohälsosamt liv och är långt ifrån hälsoinspiratörer, jag skulle vilja påstå att de kan betraktas som raka motsatsen. En tjej som lever ett fullt friskt liv, äter bra, motionerar, tar hand om dig själv, är omtänksam, vänligt, glad, kan alltså inte anses som ”healthy” pga utav lite prickar. Det är läskigt och det äcklar mig att svart/vit få ta del av sanningen.

Jag ber företag som läser detta att tänka om och tänka rätt för i slutändan agerar agenturer enbart utifrån de kriterier som ni ställer. Sitter du i en befattningsposition ber jag dig att inte låta det gå till såhär, det finns barn och unga som varje dag kämpar för att lyckas trots andra förutsättningar. Var inte den som sätter hinder för deras drömmar pga av vi inte kan öppna våra sinnen och acceptera att människor är fullt friska oavsett olikheter. Att utstråla välmående handlar om mycket mer än en perfekt hy.

Till er som delar Ellinors börda vill jag säga att ni är dem första som måste acceptera er själva och hur ni ser ut. Allt börjar hos en själv och därefter kan man påverka andra. Jag tycker hon är världens vackraste tjej och jag lovar er att jag ser inte hennes prickar. Dem är där men jag ser inte dem för dem är en del utav henne och det är hon jag blev kär i.

wpid-img_20150911_161704

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jag lever själv med hudsjukdomen psoriasis.
  Och blir så ledsen över att höra hur agenturer beter sej . Men blir glad av att se hur du stöttar henne. Ni är otroligt fina ihop.

  Jag själv har haft väldigt svårt att acceptera sjukdomen och ”skämts” , tycker ellinor är otroligt stark och vacker. Så många lever med sjukdomen idag och det hon gör är så viktigt. Det har hjälpt mej till acceptans och att se att en sån otroligt vacker människa som ellinor modella och inte skämmas för hennes utslag. Dom finns där men sjukdomen är inte hon . kram på er!

  Denise 2015-09-16 01:03:55
  Svara
 • Fy fan, det är ju inte klokt hur dagens samhälle ser ut! Alla är så jävla dömande, man får inte sticka ut alls utan måste passa in i en specifik mall för att få vara med. Ni båda är jättesnygga och Ellinors prickar syns ju knappt inte nu! Hoppas på bättre lycka i framtiden och att agenturen inser vilket stort misstag dem gjorde.

  Stoffe 2015-09-15 11:01:01
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!