Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Hälsodebatten

IMG_7285

Jag vet inte ens i vilken ände man ska börja. Vad är det för korkade utlåtanden och pajkastning som pågår mellan personer drivs av hat gentemot varandra. Den ena nedvärderar pga personliga värderingar knutna till fetma/övervikt och den andra försvarar sin ställning pga att smala människor drivs utav hat mot överviktiga människor.

Alla människor är lika mycket värda. Punkt.

Det jag dock kan konstatera är att fetma eller övervikt är ett tydligt tecken på att något inte står rätt till. Det kan grunda sig i sjukdom, okunskap, brist på karaktär, obalans eller något annat. När man kommer till en stadie där fetma eller övervikt är ett faktum är risken att utveckla andra sjukdomar vilka påverkar ens levnad mycket större och därav bör man ta åtgärder för att undvika det.

Jag tror inte någon önskar utsätta sig för större risker än nödvändigt och bör därför fundera över sin kost och dagliga fysiska ansträngning. Det innebär inte att man måste sträva efter att få ett sexpack eller springa milen under en viss tid för det är inte likvärdigt med hälsa heller men man bör ifrågasätta  vanor och saker vi stoppar i oss om dagarna och hur dem påverkar vår kropp. Människan är fantastisk för vi har skapat och utvecklat det yttre otroligt mycket men vår kropp fungerar fortfarande på samma sätt som innan. Vi kan anpassa oss men vi kan inte rubba hela balansen och det är just det som sker när vi går ifrån bra kost och fysisk aktivitet. Fetma/övervikt är ett tydligt tecken på att balansen är rubbad.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind