Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Modelldrömmar

image

Många utav er skriver till mig och undrar hur man blir ”modell” och jag önskar verkligen jag hade ett enkelt svar. Det jag däremot kan göra är att väcka lite tankar och ge er ider på vad ni själva kan göra för att öka era chanser.

Modellbranschen handlar om envishet, tålamod och tur. Det handlar till stor del om att bygga en bra och bred portfolio, dvs bra bilder som visar att du kan sätta dig in i olika situationer och att du alltid levererar.

Du borde först och främst vänja dig att stå framför kameran. Hitta olika outfits och gå ut o plåta med en vän eller fotograf. Tillsammans kan ni söka efter bilder som ni tycker är balla och försöka göra något liknande fast med din personliga touch. I samband med att du gör det och marknadsför dig via dina sociala medier kan du också ansöka till olika agenturer. Ta dina 4 bästa bilder och skriv ett personligt mail till agenturerna där du frågar efter ett personligt möte. På hemsidan står det alltid att du ska skicka polaroidbilder till infomailen men som jag skrev ovan så handlar det om att vara envis. Visa att du vill framåt. Skriv med dina mått och ifall du undrar vilka nått som gäller kan du hitta dessa på hemsidorna hos olika agenturer.

Ta inte för hårt om dem inte återkommer inom tidsramen eller säger nej. Jag vet att det är jobbigt att höra och man tappar hoppet men det är inte hela världen. Jag har tagit mig hit jag är idag utan agenturer. Ingen ville ha med mig (inte ens dem som representerar mig idag) och jag kan inte svara varför det är så men det är sanningen. Agenturen som representerar mig i Spanien svarade mig att det inte var intressant när jag mailade dem, två veckor senare dyker jag upp på deras kontor utan möte och det tog 2 sekunder innan dem frågade om jag ville ha representation och en vecka senare har jag bokat mitt första jobb. Jag vet inte varför men vissa utav oss har svårare att flörta in oss hos agenturer.

Om du vill jobba med ditt utseende och modell måste du tro på dig själv hela vägen och hela tiden vara kreativ. När en dörr stängs måste du öppna en annan.. osv.

Försök hitta något hos dig själv som gör dig unik och försök utveckla det. Det kan vara ditt leende, dina ögon, dina uttryck, din kropp, etc. Allt är viktigt men det handlar om att lära sig nyttja ens styrkor för att sticka ut.

Stort stort lycka till och fortsätt skriva till mig om det är nå mer ni kommer att tänka på.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!