Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Orolig natt och morgon i Barcelona

image

 

God morgon!!

Jag hoppas ni haft en lugnare natt och morgon än det vi har fått erfara. Igår natt brakade himlen loss och blixtrarna och åskan var inte nådiga. Jag tror aldrig jag varit med om något liknande! Det höll mig och Ellinor vakna ett bra tag kan jag tala om. Som om inte det vore nog står 3 gubbar traditionellt klädda på torget tidigt imorse och avfyrar lösa skott och då talar jag om kanonskott. Det lät som dynamit som sprängdes. För att toppa det hela så räckte det inte för dem att stå och avfyra skotten på torget utan dem gick runt bland dem smala gränderna i Barceloneta och avfyrade sina kanoner. Det lät fruktansvärt högt och jag blev lite orolig för Frankie. Jag frågade en gubbe nere på stan vad det hela handlade om men han visste inte heller, dem har ju trots allt lite konstiga grejer för sig emellanåt.

Nu ska jag ned till stranden och köra ett HIIT-pass med Martin och en vän till honom, också svensk. Kul att han känner för att haka på!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Om man bara besöker ett land på semester kanske man inte bryr sig så mycket.
  Men om man flyttar till ett annat land, tycker jag personligen att det är rätt intressant att hänga med i vad som händer och sker i landet.
  Lära sig om landets och områdets kultur, olika firanden, traditioner osv.

  Du som kan spanska kan ju lätt läsa info på landets språk (utom det som är skrivet på catalán förstås).

  – Googla fram info om allmänna spanska helgdagar och hur de firas
  – Googla fram info om lokala katalanska helgdagar och hur de firas
  – Läs spanska och lokala dagstidningar för att hänga med i vad som händer och sker
  – Följ lokala nyhetssändningar i TV någon gång per dag

  Jag är ju som du vet en f.d. expat. Har bott i många olika länder och språkområden. Alltid försökt lära mig landets språk om jag inte kunde det
  redan innan. När jag flyttade till Spanien för att jobba där, kunde jag redan prata spanska. Hade läst spanska i Sverige och sedan lärt mig
  mer efterhand under ett antal besök i Spanien på semester.

  Jag samtalade med lokalbefolkningen. Lärde känna deras kultur och traditioner. Hur de firar olika helgdagar. Hur dom tänker.
  Kollade in nyhetsutsändningar i TV, läste lokaltidningen, på landets språk om jag kunde det.
  Om jag flyttade till någon plats där jag inte kunde landets språk som Dubai och Bangkok t.ex., läste jag någon lokala dagstidning på engelska.
  Sådana finns i de flesta länder.

  Att lära mig allt detta gav mig en annan förståelse för folket, kulturen, platsen och landet där jag befann mig.
  Det var både intressant och givande.

  Nu bor jag ju i Sverige sedan några år. Men när jag åker tillbaka till något av länderna där jag har bott tidigare är det extra kul.
  Kul att kunna tala språket och veta en massa om kulturen och hur folk tänker.

  Var nyligen i Grekland på semester. Har bott där tidigare, talar grekiska obehindrat. Hade många givande samtal med ägarparet
  som för 25 år sedan låtit bygga hotellet jag bodde på. Pratade med mormor i familjen, och med ett par av de nu vuxna barnen.

  För mig ger det ett otroligt mervärde att vara insatt i ett lands språk och kultur.

  MiaZ 2015-10-03 19:52:42
  Svara
 • Vi är fyra elever som ska starta ett UF-företag och skulle uppskatta om ni svarade på vår marknadsundersökning genom länken nedan!

  Det tar 2-4 minuter och du är anonym.

  https://sv.surveymonkey.com/r/S3P5T9Q

  Tack!

  UF-företag 2015-10-03 10:59:23
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!