KEVIN TRIGUERO

Veckans träningstips

 

 

 

Idag har jag samlat tre riktigt bra magövningar som funkar för alla oavsett nivå. Om du inte kan göra alla på engång försök börja med övning 1 för att därefter avancera till nummer 2 och 3. Kom ihåg att ta det i din egen takt och att det handlar om att utföra övningen väl och kontrollerat.

PicMonkey Collage1

Övning. 1

Situps. Precis som vanliga situps ska du utföra rörelsen från helt liggandes och sträva uppåt. Försök placera knäna i 90 graders vinkel och hela foten på golvet. Placera händer intill sidan så att handflatan är längst med golvet och för under rörelsen händerna ned mot hälarna utan att de släpper kontakt med golvet. Du ska alltid försöka ha näsan riktad mot taket / himmelen.

PicMonkey Collage2

Övning 2.

Situps med raka ben i 45 grader. Sträva efter samma rörelse som övning nr 1 men denna gång med lite mer påfrestning genom att statiskt hålla raka ben i45 graders vinkel från marken. Viktigt fortfarande att du för händer längst golvet under hela rörelsen och att du strävar att komma med händerna så långt ned mot fötterna som möjligt.

PicMonkey Collage

Övning 3.

Raka situps. Till skillnad från föregående övningar vill jag nu att du har raka ben på marken under hela rörelsen. Du ska från helt liggandes sätta dig till upprätt position. Precis som föregående övningar så förs händerna längst med kroppen hela tiden utan att släppa  kontakten med golvet. Du ska sitta helt upprätt, dvs att du ska sträva efter den sista klämmen på hela bålen och sträcka på dig. Sedan på vägen tillbaks mot marken igen försök hålla emot och göra det så långsamt som möjligt.

Hur många ska du göra?

Nybörjare: Ditt mål är att klara alla övningar 1 Set * 8 väl genomförda repetitioner innan veckan är slut.
Medium: Ditt mål är att klara alla 3 övningarna 2 Set * 10-15 väl genomförda repetitioner innan veckan är slut.
Avancerad: Ditt mål är att klara alla 3 övningarna 3 – 5 Set * 15 – 20 väl genomförda repetitioner innan veckan är slut.

Stort Lycka Till !!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!