Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Ashtanga Yoga

IMG_2533

 

Jag berättade för er i veckan att jag testade Kundalini yoga för första gången och delade också med mig utav min upplevelse. Den var väldigt positiv och det var visa delar som jag verkligen kunde ta med och det var en tanke som väcktes hos mig. Jag kom till insikt med visa saker som min kropp behöver och började därefter söka mig vidare. Genom en vän kom jag fram till Ashtanga yoga, en yogaform som beskrivs som mer dynamisk, fysisk och idrottslig. Jag letade genast upp någon duktig lärare och hittade ett riktigt bra center i Born-området i Barcelona. Tillsammans med Ellinor var vi där igår och kikade lite närmare på vad det hela handlade om och vi bestämde oss för att ge det en chans.

Imorse var jag där på mitt första pass och jag känner mig helt frälst efter passet. Jag vet att frälst är ett starkt ord och jag brukar inte uttrycka mig i sådana termer och det handlar inte om något spirituellt utan det är helt enkelt en frigörande känsla som finner sig i kropp och sinne i detta nu.

Jag har tränat sedan jag var 4 år gammal och tagit min träning till elitnivå inom diverse områden. Jag måste vara ärligt mot mig själv och inse att jag inte gjort allt som jag skulle och hoppat över viktiga moment som troligtvis hade hjälpt mig bli en bättre idrottsman. Rörlighet är något som blivit mycket populärt på sistone och med all rätt. Många utav oss förträngt vikten av denna egenskap och förlorat förståelsen för hur vi begränsar vår egen utveckling genom att inte praktisera detta.

Jag är extremt glad att jag öppnat ögonen och hittat andra som vill dela med sig utav sin kunskap.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hola Kevin,
  Vad häftigt att du har upptäckt Yoga!!!
  Har själv inte börjat ännu, men det ligger i pipeline
  Tror yoga och även meditation är superbra och nyttigt.

  Ta gärna en titt då och då på Malin Berghagens blogg (hon bloggar på Amelia).
  http://blogg.amelia.se/malinberghagen/

  OM SPRINGTIMES RESA TILL MALLORCA I APRIL 2016, TRÄNING, ÄVENTYR,YOGA ETC.
  http://springtime.se/resor/traning-och-livsstilsresa-mallorca/

  Malin skriver mycket om yoga, hälsokost och det sista halvåret ca även en hel del om brädsurfing
  där man surfar med en bräda direkt på vågorna (alltså inte som windsurfing där man har ett segel att hålla i).
  Malin är bosatt i Palma de Mallorca. Leder yogaresor för svenska grupper i olika länder.

  Nu i vinter skall hon leda yogakurser (och meditation) för svenskar i Costa Rica och på Sri Lanka.
  Resan till Costa Rica i januari innehåller även brädsurfing på vågorna, något som är relativt nytt för Malin (andra undervisar, hon lär sig)
  men som hon kommit att gilla jättemycket.
  Ovanstående resor sker i samarbete med ett svenskt företag SURFAKADEMIN, där Malin är en av ledarna för yogadelen, andra leder brädsurfingen osv.
  YOGOBE, OCH YOGIAKADEMIN

  Malin är också inne på hälsokost, det går ju för många lite hand i hand med att utöva yoga aktivt.
  Nyligen har ett svenskt företag haft 3 x 1 veckas grupper till Mallorca, arrangerat genom ett svenskt företag SPRINGTIME TRAVEL
  Deltagarna som var många fick välja och kunde kombinera många olika aktiviteter, både fysiska och meditativa och yoga.
  Till lands och även i vattnet. Tror det är ett företag på Mallorca som erbjuder dessa rätt så fysiskt krävande och annorlunda
  sportaktiviteter i vattnet och på land.

  http://springtime.se/resor/traning-och-livsstilsresa-mallorca/
  http://springtime.se/
  https://www.facebook.com/SpringtimeTravel?fref=nf
  http://springtime.se/resor/traning-och-livsstilsresa-mallorca/temaveckor/3-10-oktober-helthetstank-med-holististic-training/
  http://www.grandtours.se/Resor/Lasarresor/Yogaresa-med-Malin-Berghagen—Tidningen-Halsa/
  http://www.ving.se/traningsresor/amelia

  TRÄNINGS, ÄVENTYRS OCH LIVSNJUTARRESOR TILL MALLORCA I APRIL 2016
  Gå in på sajten och kolla vad det handlar om. Kanske kan du få inspiration till olika träningsformer.

  KOPIERAT FRÅN SPRINGTIME TRAVEL SAJTEN:
  Träningsresa med F&S-träning på förmiddagen och äventyr i naturen på eftermiddagen. Du väljer det du känner för – vandring, cykling, klättring eller paddling. Löpning varje dag. Passen är på medelnivå och resan passar dig som vill använda dina muskler. Morgonjogg, power walk, yoga, styrka, rörlighet och terrängträning.
  att. Träningsupplägget är att vi startar dagen med löpning eller powerwalk. Sen frukost och därefter två, tre gruppträningspass

  SER ATT ÄVEN VING OCH GRAND TOURS ARRANGERAR TRÄNINGSRESOR
  Finns nog fler som arrangerar träningsresor
  googla t.ex. på

  TRÄNINGSRESOR
  TRÄNINGSRESOR SPANIEN
  TRÄNINGSRESOR MALLORCA
  TRÄNINGSRESOR PORTUGAL
  TRÄNINGSRESOR TURKIET
  TRÄNINGSRESOR GREKLAND
  TRÄNINGSRESOR COSTA RICA
  osv. osv.
  och se vad du får fram.

  Kevin, kanske du skulle kunna jobba då och då som en av träningsledarna som deltar i olika träningsresor som svenska
  arrangörer ordnar för svenskar till utlandet?
  Oftast är det i Spanien, Turkiet, Portugal och Grekland som sådana resor äger rum
  Oftast vår och höst, 1 vecka varje gång.
  Träningsledarna verkar vara freelansande svenskar som håller på med träning hemma i en eller annan form som ledare/instruktörer.
  Så åker de på ”jobb” på sådana här träningsresor då och då, arbetar som instruktörer osv.

  Med din erfarenhet och kunskap och personlighet, kanske du skulle gilla att leda sådana grupper utomlands?

  Om du ser något på Springtimes sajt eller någon annan sajt som verkar vara ditt område av träning, så skulle du ju t.ex. kunna kontakta dem och se
  om du kan vara med som en av ledarna och leda olika träningsaktiviteter på Mallorca eller annan plats.

  Rimligtvis borde ju arrangörerna ha spikat sina instruktörer för resorna som anlitas våren 2016 och troligen även för hösten 2016
  medan 2017 kan ju finnas möjligheter att anmäla sig som instruktör på träningsresor om det är av intresse för dig.
  Skulle ju även kunna finnas något ledigt för träningsresorna 2016, man kanske även kan sätta upp sig som reserv för 2015 hos de
  olika arrangörerna av träningsresor, ifall någon instruktör får förhinder och måste hoppa av……

  BARA EN TANKE ALLT DETTA MED TRÄNINGSRESORNA OCH INSTRUKTÖRSJOBB DÄR SOM JAG FICK
  NÄR JAG SÅG I DIN BLOGG ATT DU BÖRJAT INTRESSERA DIG FÖR YOGA….
  Jag läser en grej, detta ger mig en massa associationer, idéer och tankar just like that.
  Pensamientos y ideas que vienen solo cuande leo sobre algun tema….

  Scrolla gärna bakåt i Malins blogg. Gå på rubriken arkiv och välj september 2015, augusti 2015, oktober 2015
  Där kommer du att kunna läsa om brädsurfing, hon sprang marathon i New York nyligen, men även om sportaktiviter med svenska grupper som
  kom till Mallorca

  Yoga självklart är ju fysiskt, gör bra för kroppen och för att gå ner i varv och må bra.

  Meditationen tror jag rent allmänt gör gott för det inre välbefinnandet.
  Som att ge själen, hjärnan, tankarna, känslorna etc. en ”må bra” dos varje gång man mediterar.
  Tror också att meditation kan påverka och ”aktivera” en persons karma i positiv rikting
  dvs den man är, den man vill bli, det man önskar uppnå, det man förmedlar till andra, skeenden mm.

  Kanske inte att alla märker av sådant, mer än att man mår bra av att meditera. Men hos en del personer
  tror jag definitivt att meditation kan sätta en person ”i förbindelse” med ”your inner self”

  Har hoppat fram och tillbaka i texten samtidigt som jag googlat fram diverse info och länkar om träningsresor etc.
  Hoppas ändå att du får en hint om det jag önskar förmedla av info och tankar.

  Bye for now
  Ciao por ahora

  MiaZ 2015-11-07 23:19:38
  Svara
 • Kul att läsa att du också fått upp ögonen för yoga! Själv kombinerar jag tung styrketräning, intervallträning och yoga! Jag är yogainstruktör och kör poweryoga (vinyasa flow), jag tycker det är spännande att få reds på vad vanliga utövare tycker om yoga. Hur ska en bra yogaklass vara?

  Lovisa 2015-11-06 16:27:40
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa!

   Kul, det verkar som om vi gillar samma typ av träning. Jag har som sagt just kommit igång med yoga och känner mig nu mogen för att ta tid från annan träning och fokusera lite på min rörlighet. Jag har såklart väldigt lite grund inom yoga för att uttala mig om vad som är bra och inte men jag kan berätta vad jag söker och förväntar mig.

   Jag behöver träna väldigt mycket på min rörlighet då väldigt många år utav styrketräning gjort mig stel i kroppen. För mig är det också viktigt att det känns fysiskt krävande även om det inte behöver vara tungt eller slitsamt. Jag gillar att röra mig och därför gillar jag dynamiken i Ashtanga yogan.

   Det jag förväntar mig från en bra lärare är att jag får den uppmärksamhet jag behöver och att denne hjälper mig metodiskt att utvecklas. Att han/hon vågar påpeka mina förbättringsområden och uppmuntrar mig att fortsätta. Det är viktigt också med någon som är trygg med sin kunskap och har känslan att tala om när det blir för mycket.

   Jag får återkomma till dig om ett par veckor när jag tränat lite mer. =)

   kevin 2015-11-06 19:43:25
   Svara
 • En fråga som jag aldrig sätt dig besvara på bloggen! Så här kommer den; jag är en tjej som vill se ut som en fitnessmodell. Jag vill verkligen lägga på mig mer muskler och samtidigt ha en låg fettprocent. Jag tränar sedan flera år tillbaka varje dag. Just nu kör jag ett 4-splitsprogram. Mest tunga basövningar, tar ca i marklyft (85kg), knäböj (90kg, bänkpress (40kg). Jobbar mest med låga repetionsantal, 6 reps o sedan övningar för pump med ca 10 reps. 2 gånger i veckan kör jag cardio (intervaller). Vardagsmotionerar genom powerwalks o yoga. Väger ca 62 kg är 170 lång. Min kost i dagsläget:
  Frukost: 1 avokado och 2 ägg
  Lunch: 200 gram kyckling, massor med sallad och grönsaker, 2 msk hampafrön o olivolja.
  Mellanmål: 200 gram kvarg med bär
  Efter träning: Hollistics vassleprotein
  Middag: 200 gram lax & rostade rotfrukter (morötter & palsternacka)
  Vore så tacksam för hjälp! Jag känner att jag har väl en del muskler men för mycket fett på kroppen…

  Hanna 2015-11-06 16:25:14
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna !

   Det är en väldigt intressant frågeställning och det är väldigt svår att svara på bara sådär. Jag har lite frågor till dig dock.
   Hur gammal är du?
   Vad anser du vara låg fettprocent? Är det tävlingshård du söker eller allmänt deffad?
   Har du mätt ditt fett% eller är det en känsla? Vet i sådana fall vad du ligger på?

   kevin 2015-11-06 19:52:32
   Svara
   • Svar på kevins kommentar.

    Vad kul att du svarade!!! 🙂
    Jag är 19 år. Jag vill bli allmänt deffad o vill hitta en balans som gör att jag ser vältränad ut året om. Kanske runt 15% fett skulle kunna vara ett mål. Jag har aldrig mätt min fettprocent. Jag är 170 lång och väger 63. Jag är ju inte tjock men vill att mina benmuskler, armmuskler och magrutor etc ska synas.

    I våras gjorde jag en kortare deff i ca 3 månader. Kom ner på en vikt på 56 kg. Blev väldigt mycket mindre och tajtare men musklerna blev ändå inte så framträdande… Jag pressade mig alldeles för hårt och blev slutkörd efter att kört 1-2 styrkepass per dag och 1 pass cardio plus massor med vardagsmotion kombinerat med ett kaloriunderskott. Jag har inte känt att min kropp blivit återställd förräns nu ett halvår senare… Nu är jag redo att köra igen. Jag vill pressa mig själv och inse mina gränser. Trots att det är tungt så brinner jag för att lyfta tungt och ta i. Jag vill det här så jäkla gärna men det är så frustrerande när man inte vet riktigt hur man ska gå till väga. Förra året tränade jag ett år med en suverän PT 2 gånger i veckan. Skaffade mig fin teknik i övningarna och lärde mig att pressa mig hårt. Tyvärr har jag flyttat o har inte kvar min PT. Men skulle egentligen behöva det för att pressa mig till mjölksyra oftare…

    Hanna 2015-11-06 21:25:50
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!