Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Mitt bästa tips för att starta morgonen

P7820454

Detta som jag berättar för er nu är ett trick som jag använt mig utav under en längre tid för att få den bästa start på min morgon.

Kortisol är den stresshormon i kroppen som påverkar oss mest. Den reglerar vår energinivå under dagen och vi behöver det för att kunna orka med jobbet, träning och allt annat som berör vardagen. Det bästa är om vår kortisolnivå följer dygnsrytmen, dvs högst på morgonen och lägst fram mot senkväll när börjar bli dags att gå till sängs.

För att få ett hum om hur detta ligger till hos en själv så behöver man bara ställa sig frågan om man vaknar av sig själv tidigt på morgonen eller inte? Såvida man gått och lagt sig i ordentligt natten innan. Om inte så har du förmodligen låg kortisolnivå på morgonen. Men du kan vara lugn för det finns ett enkelt sätt som du kan återställa detta med så att du blir mer pigg och energifull på morgonen.

Varje morgon direkt när du vaknar ska du dricka ett glas vatten med pressad lime/citronjuice och salt (helst Himalaya eller något annat salt som inte är processat).
– 1 glas vatten
– 1 lime/citron
– 1/4 tskd Himalaya salt
– 1/2 tskd mald ingefära 

P7820450

Detta är det absolut enklaste och mest effektiva sättet för dig att återställa din kropp för ha mer energi på morgonen. Utöver mer energi på morgonkvisten får du en boost viktiga mineraler och vitaminer vilka är väsentliga för din hälsa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Fina bilder du tar och lägger upp i bloggen, oavsett vad temat är.
  Bilderna på morgonshooten och ingredienserna är jättefint tagna.
  Liksom förstås alla andra bilder du lägger upp.

  Extra roligt att följa en blogg om BÅDE informationen är bra och intressant, texten bra skriven och den dessutom har fina foton
  med bra mix.

  Du är en duktig fotograf,har bra blick för detaljer, miljöer etc. och du har lätt för att formulera dig, skriver jättebra texter…….
  BRA JOBBAT KEVIN

  Mia 2015-11-12 08:20:51
  Svara
 • Hola Kevin,
  Tack för tipset med denna ”morgonshoot”.
  Får ta och köpa de ingredienser jag behöver.

  Läste på nätet om Hampaprotein som näringstillskott, beställde hem det, fick leveransen igår.
  Får se hur det funkar. Vill ta det som extra proteintillskott.
  Delvis vegetarian, äter ej kött och ytterst sällan ägg. Då är extra proteiner aldrig fel.

  Vad anser du om Hampaprotein och har du någon erfarenhet av det?

  Mia 2015-11-12 08:14:17
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Det tycker jag verkligen och ge det lite tid. Det är ingen mirakelshot som vänder på energin på två sek men med tiden kommer kroppen till rätta med saker och ting och då börjar man inse dess värde. =)

   Hampa är en kanonbra proteinkälla att alternera eller komplettera med. Vi kommer från en bakgrund där mycket utav kosttillskotten och proteinet som man utvinner kommer från nötkreatur. Därför är det skitbra om vi också kan plocka saker från växtriket och utvinna dess goda egenskaper. Själv har jag använt Hampa under en längre tid. Jag brukar blanda mitt protein från Self vilket är vassle men Hampa och så sätt få tillgång till två källor.

   kram!!

   kevin 2015-11-12 12:35:48
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!