Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Söker tips och råd

IMG_4585

Nu känner jag att det har blivit min tur att vända mig till er för att fråga om träningstips. Dock inte vilka träningstips som helst utan jag söker särskilda övningar för att klara av ett moment på yogan som jag inte klarar just nu. Det moment jag har allra svårast med är det som kalla ”lolasana” och innebär att man med korsade ben ska göra ett hopp/sving från hunden till sittande position. Dem allra duktigaste kan utföra rörelsen väldigt kontrollerat och dessutom med raka ben. Jag vill dock koncentrera mig att börja med korsade ben men upplever att jag inte kan ”krypa ihop” tillräckligt för att mina knän/ben inte ska ta emot i marken.

Jag tror ärligt inte att det handla om styrka utan att min hjärna inte kopplar till just den rörelsen. Det kan också ha med rörligheten att göra men där gör jag stora framsteg dagligen. Jag har brutit ned rörelsen i olika moment som jag försöker öva på hemma men jag vill ha expertråd. Jag tror säkert att det finns någon gymnast bland alla er läsare som sitter på mycket kunskap inom området och jag skulle bli jätteglad om du/ni vill dela med er utav dessa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Nyckeln till många poser inom yogan är att koppla på det så kallade rot-låset (coren). Ju längre tid du kan vara i luften och ju högre upp du kommer i hoppet, desto lättare kommer det bli. Om du sätter fingertopparna i matten istället för hela handflatan kommer du hoppa högre. Detta gör att du har längre tid på dig att hoppa fram. Vad jag har läst på bloggen verkar det som att du nyligen börjat med yoga. Många poser tar lång tid innan de kan bemästras. Det gäller att bara öva öva o öva!!! Ett tips är att öva på liknande övningar för att öka rörligheten. Till exempel för att lyckas med lolasana gör följande solhälsning: hunden – hoppa fram till dina tår – flatback – tadasana – vinyasa. Genom att träna på att hoppa fram bara från hunden o till dina händer gör du kroppen mer van vid detta. Testa att vara i hunden och hoppa upp med benen så att fotsulorna klappar ihop mot varandra, försök vara i luften så länge som möjligt. Hoppas det var till någon hjälp! Är instruktör för yoga o tycker verkligen det är kul att trenden fortsatt växer mer o mer! Kram

  Lovisa 2015-11-25 18:31:01
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   På riktigt, tack!!! Älskar ditt tips från att hoppa från hunden och fram till händerna och göra detta kontrollerat. Jag tror verkligen på det som en särskild fokusövning. Jag e ju träningsskadad (mentalt) så jag har brutit upp rörelsen och jobbar nu dagligen med att stärka och hitta kontakt mellan hjärna och muskler. Det du just föreslog har jag dock inte tänkt på. =)

   Vad kul !! Vart håller du dina klasser? Jag är i sthlm kommande vecka och kanske kan smita förbi. =)

   kram

   kevin 2015-11-25 20:00:33
   Svara
   • Svar på kevins kommentar.

    Kul att det var till någon hjälp! 🙂 Hade varit riktigt roligt om du hade kunnat komma men jag bor i Göteborg så har inte klasser i Sthlm…

    Måste bara säga att din blogg inspirerar så otroligt mycket! Tycker det är fantastiskt roligt att följa någon som har en sådan vältränad fysik! Jag älskar också tung styrketräning o intervallträning förutom yoga. Hur tänker du kring att dela upp styrketräning efter muskelgrupper? Mina favoritövningar är att köra tunga deadlifts och squats men kan man köra dessa två dagar i rad om man är träningsbana dvs? Eller förstör det mer än det gör gott? Om man vill uppnå hypetrofi, hur mycket ”förstör” intervallträning egentligen? Kan man köra det samma dag? Jag tycker det är svårt att få balans på mitt träningsschema då jag tränar varje dag. Jag vill inte bli övertränad utan ge min kropp utrymme till återhämtning också!

    Lovisa 2015-11-25 20:16:53
    Svara
 • http://www.yogajournal.com/article/beginners/pendant-pose/

  Hanna 2015-11-25 12:12:45
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!