Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Vad jag längtar mest efter

Fotogr MichaelaA Päls detalj2

Imorgon bär det av till kylan och det vill säga underbara Stockholm. Jag har faktiskt lite hemlängtan och det är i första hand inte vädret jag längtar hem till utav alla vänner och vissa delar utav vardagslivet. Det är riktigt härligt här i Barcelona och jag trivs jättebra men som allt annat efter ett tag börjar man hitta fel och saker att störa sig på.

Jag har bara varit här ett kort tag och jag är väldigt nyfiken utav mig vilket gör att jag känner mig en aning understimulerad här nere. Det handlar inte om jag har inte har något att göra för det har jag gott om men jag tror att det handlar om kontakten med människor och dra i trådar här och var. Här har jag inte riktigt samma nätverk som i Sverige vilket gör allting lite mer trögt. Konstigt nog har jag också kommit fram till att spanjorerna inte alls är så öppna och mottagliga utan gillar väldigt mycket att vara med andra spanjorer. På sistone har jag faktisk funderat över om jag ska skaffa mig ett helgjobb där det bara finns spanjorer och på så sätt lära mig känna nya människor och samtidigt skaffa mig förståelse hur folk lever här.

Det mest jobbiga just nu är att det inte finns ett ”överlag” hälsosamt och gott matutbud på restauranger. I Stockholm kan man mer eller mindre gå vart som helst och få en god och hälsosam tallrik mat och till om med på många ställen riktigt bra mat. Jag vill ha några enkla restauranger, hälsosamt och gott, som jag kan gå och äta på när jag känner för. Det finns inte här i Barcelona. Det finns väldigt få ställen eller vänta, jag rättar mig, jag har fortfarande inte hittat något ställe som erbjuder en riktig kvalitetssallad. Det finns goda och det finns ett par ”hälsosamma” restauranger men överlag så är det bara skräpmat (det jag anser vara skräpmat).

Därför skiter jag i kylan under en veckas tid och ser fram emot att få träffa massa vänner och bekanta på mässan i helgen och dessutom få äta nyttigt ute på restauranger hela veckan lång.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej!
  Jag bor i Bcn och förstår vad du menar, jag kände likadant med restaurangerna i början. Jag har dock hittat ett helt gäng bra och hälsosamma restauranger, maila mig om du vill ha tips! Saknaden av vännerna försvinner dock inte. Tyvärr.

  Bästa,
  Victoria.

  Victoria 2015-12-01 12:03:23 http://www.corazonyzanahoria.com
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Hej på dig!!

   Vad kul att höra! Jag mailar dig på engång. =)

   Jag kan verkligen förstå vad du menar. Men jag tänker att man med tiden skaffar sig en ny stor vänskapskrets och att det kompenserar saknaden en del. Jag fortsätter tro på att det kommer bli bra.

   kram!

   kevin 2015-12-01 14:14:14
   Svara
 • Om du vill få tag i en bra sallad i Barcelona tycker jag du ska gå till Raval. Där finns ett ställe som heter L’hortet på adress: Pintor Fortuny 32. Det blev en favorit då jag som du hade samma svårigheter med att hitta bra, hälsosamma hak när jag bodde i BCN. Prova deras meny eller bara salladsbuffen. Enjoy!

  linn 2015-11-29 02:01:41
  Svara
 • Intressant att läsa hur du summerar din vistelse i Barcelona för stunden.
  Bara att se om det ändras längre fram när du bott in dig ännu mer.
  Sverige ligger nog väldigt långt fram när det gäller hälsotrender, både betr. träningsutbud och nyttigt matutbud.
  Tror inte att spanjorerna är så snabba på att anamma nya trender när det kommer till träning, kost, hälsa.
  De är nog rätt så mycket rotade i sina invanda mönster.

  I Spanien och många andra länder, lever man mycket ”utanför hemmet” , på café och restauranger, och man går till playan på sändagar under badsäsongen.
  Skulle kunna tänka mig att lokalbefolkningen i Barcelona har sina stamställen där de hänger.
  Café eller bar för en tapas, bar eller pub för en öl eller drink efter jobbet. Går man på sådana ställen ofta, frekventerar samma ställen,
  när locals också kommer dit, så kan det hända att man blir bekant med spanjorer som är stammisar där.

  Även om man inte gillar att dricka öl och drinkar i tid och otid, finns det ju alltid alkoholfria drycker juice, te, kaffe att dricka.
  När de har sett dig och Ellinor några gånger på samma ställen, skulle det hända att de inser att ni inte är ”vanliga turister”
  och tar kontakt med er. Du har ju dessutom fördelen att kunna språket, vilket underlättar.
  Spanjorerna är som regel inte så bra på språk.

  Dock tror jag att ert livsmönster och dagsschema ser lite annorlunda ut, i och med att du och Ellinor är free lancers
  och kan styra er tid. Ni kan vara ute mycket på dagtid och då kanske tycker det är skönt att vara hemma kvällstid.
  Men ni skulle ju ändå kunna testa och gå ut ett par kvällar i veckan typ tidig kväll, hitta ett par ställen ni gillar
  eller som verkar ha justa locals som kunder och bli stammisar där under en period.

  Vet inte om Ellinor skulle kunna prata med läraren på sin skola, säga att ni gärna vill bli bekanta med locals och vad hon
  rekommenderar. Om hon t.ex. kan rekommendera några ställen dit justa människor går typ efter jobbet
  (café, cerveceria, tapasbar, pub).

  Du kunde ju även som du föreslår testa att jobba extra under en period, t.ex. på någon form av servering, bara för att därigenom få
  kontakt med locals. Vill minnas att du jobbat på en bar eller ditåt i Stockholm, så du har ju vanan inne.

  Bara att konstatera att Barcelona borna inte verkar vara lika öppna och ”snacksaliga” som folket är på Cuba.
  På Cuba gissar jag att det tar typ 2 minuter efter att du går in på något ställe, sedan känner du ”alla” som är där.
  Los Cubanos är ett folk för sig, sååå trevliga, öppna, glada, välkomnande.

  När jag bodde utomlands, bodde jag oftast på mindre orter. Eftersom jag arbetade inom turistbranschen hade jag mycket samarbete med
  lokalbefolkning på hotell, mitt agentkontor, transportföretag, flygplatser. Så då lärde jag känna folk därigenom.
  Bodde på Kreta några år, i staden Heraklion med ca 100 000 invånare. Genom att handla i samma affärer
  (bageri, mataffär, frukt/grönsaksaffärer, äta lunch och oftast även middag på ett av mina 2 stamställen så lärde jag känna
  butiksinnehavarna och de anställda, tog mig alltid tid att prata lite med dem när jag var där.

  På dessa ställen lärde jag även känna andra stamkunder. Jobbade massor, långa dagar och varmt under turistsäsongen och det var billigt
  att äta på lokala tavernor så man åt ute jämt under sommarsäsongen. Sedan under vintersäsongen om jag
  var kvar på ön, fanns det tid att laga mat hemma.
  Alltså, handla matvaror etc. på samma ställen och ta god tid på dig när du går dit. Snacka gärna om dittan och dattan med dom som jobbar där.
  Snart nog vet dom en del om dig och du får ett annat bemötande. I affärerna där du är stammis kan du stöta på andra stammisar, sedan kan konversationen vara i full gång en stund mellan stammisar och personal.
  Om ni inte BCN borna är totalt insönade och reagerar som stenstatyer som varken kan le eller prata….

  Intressant att se längre fram hur det hela utvecklas för dig i BCN.

  Mia 2015-11-26 01:28:31
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!