KEVIN TRIGUERO

För- och nackdelar med modellandet. Del 1.

IMG_4071

Jag fick en väldigt intressant och gedigen frågeställning från en läsare som jag tänkte adressera i ett par olika delar.

Del 1.

Berätta om hur är det att vara modell? 

Att jobba som modell och framförallt försörja sig på modellandet är inte alldeles enkelt alla gånger men det är framförallt ett väldigt roligt arbete. Jobbet som modell innebär till väldigt stor det att resa iväg och komma till spännande platser. Det är ett väldigt roligt och spännande jobb för man träffar många kreativa människor och man får göra det man älskar mest utav allt vilket är att stå framför kameran. Man lär känna folk från hela världen och synka med arbetsgrupper som har en helt annan kultur och ser på saker annorlunda. Mer än ibland händer det att ingen pratar engelska och då får man gestikulera sig fram till saker och ting. Det är också väldigt spännande för man strävar hela tiden efter att få göra fler och större produktioner. Med största säkerhet har alla modeller en klar föreställning om vilket jobb som de anser vara det ultimata drömjobbet och man gör allt för att nå dit. Det uppfattas väldigt glamoröst och får man ha väldigt kul både i och utanför sitt arbete.

Sedan fick det även en stor baksida till det glamorösa livet. Lika kul som det är se världen och platser som man annars aldrig inte hade besökt är det trist att jämt och ständigt vara borta från familj och vänner. För mig som är väldigt träningsintresserad innebär det även ett uppbrott i träningsplaneringen och man får hålla ett öppet och kreativt sinne för att underhålla just den biten. Det ställs också väldigt mycket krav från bransch och agenturer och det är inte alltid så att man är rätt fram och tydlig med budskap utan man kommer fram till vissa saker själv och måste ta itu med det helt själv också. Det är mycket mentalt jobbigt, både från ens egen sida men även genom att man ständigt befinner sig i ovisshet. När kunder vill boka en modell går informationen fram väldigt snabbt och man förväntas anpassa hela ens liv efter dem. Det vill säga att hålla ett vanligt arbete och jobba som modell är väldigt svårt eftersom det är oftast korta beslutstider som gäller. Åt andra sidan kan man få option på ett jobb, vilket innebär att man gått ett steg längre i valprocessen och man förväntas avvara datum för ett eventuellt arbete, sedan får du inte höra mer från kund eller agentur. Det blir väldigt tufft då man roddar om i sitt arbete och liv väldigt mycket för något som är obestämt och det drabbar även människor i ens närhet. Att få reda på varför man inte fick ett jobb eller vad man hade kunnat gjort bättre är bara att glömma, man är totalt bortkopplad från alla beslut.

Livet i ovisshet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!