KEVIN TRIGUERO

Hur påverkar kolhydrater ditt resultat?

P7770403

Jag fick en kommentar på bloggen som jag tror väldigt många är nyfikna på att veta mer om så därav gör jag ett inlägg utav detta. Tveka inte på att fråga allt ni undrar över så ska jag försöka mitt bästa för att svara er.

Hej Lovisa!

Jag har tränat väldigt länge och likaså testat hur olika ”dieter” funkar för mig. Kolhydrater kommer i många olika former och är väsentlig för att vi ska prestera, utvecklas, fungera och må bra. Det jag har kommit fram till med mig själv är vilka källor som fungerar bäst för att min kropp ska svara på det viset som jag önskar. Detta är inte lika för alla och därför är det jättesvårt att berätta för någon annan som man inte träffat och ställt massa frågor till om hur de ska gå tillväga. Jag kan dock ge dig en bild om vad som funkar för mig.

Hur resonerar du kring kolhydrater? Äter du det i form av exempelvis; havregryn, quinoa, bovete, rotfrukter, sötpotatis, banan e t c. Varför/varför inte?

 Jag äter kolhydrater till varje mål dock kommer mina kolhydrater mestadels från bladgrönsaker. Jag äter mycket grönt och varierande sådan, spenat, ruccola, maché, etc. Jag har ingenting emot resterande råvaror som du nämner ovan, förutom banan som jag anser innehålla för mycket socker enligt mina egna kriterier, men min kropp svarar väldigt snabbt i en oönskad form när jag baserar min kost på dessa råvaror. Jag har testat ett flertal gånger att ändra min kost och äta sötpotatis, quinoa, rotfrukter och det tar inte alls lång tid innan jag lägger på mig muskelmassa och ökar några procent i fett. Det är inget fel med det utan bara att det inte går i linje med mina egna mål.

Förstår givetvis att det beror på ens mål. Mitt mål är att definiera mina muskler. Har länge kört en lågkolhydratkost men upplever att jag inte får samma energi till träning och framförallt försvinner träningsglädjen och blir mer som ett måste… Förra våren & sommaren åt jag en väldigt strikt diet där jag åt mycket ”rena” kolhydrater i form av grövre grönsaker, havregryn, frukt och ett lågt fettintag, samt givetvis högt protein. När jag skulle deffa det sista tog jag bort tyngre kolhydrater och åt bara grönsaker till. Vad rekommenderar du? Hur dka jag tänka? Jag tränar främst tung styrketräning, yoga och HIT så vill ha energi åt det även om jag ligger på kaloriunderskott…

Jättebra frågeställning! Det finns jättemånga olika teorier om hur man ska deffa och vilket sätt som är det mest effektiva men jag tror att det är väldigt individuellt och allt beror på hur ens kropp fungerar och ens egen mindset.

Jag har för det mesta legat på det dem flesta skulle anse ett underskott av kalorier och jag har aldrig upplevt att jag mått dåligt utav det eller haft mindre energi till att träna. Däremot är jag väldigt mån om att jag äter en näringsrik kost som håller mig frisk och stark. Jag tror att om man väljer min väg så måste man vara konsekvent med kosten och inte rubba den genom att äta saker som är skadlig för en. Jag har märkt att små förändringar/avvikelser får min kropp i obalans och gör att jag enklare får en lättare infektion i kroppen (förkylning).

När det kommer till slutskedet, dvs. att bli av med dem sista fettprocenten gör jag det genom att se över mina fettkällor och även genom att lägga på ytterligare kardio till mitt schema. Kardion som jag lägger på är i form av lågintensivträning 2-3 pass/veckan och detta för jag inte vill att det ska ta massa kraft/energi från min övriga träning.

Till sist, räkna med att processen tar tid och respektera det faktum att kroppen måste få ta det i sin egen takt. Snabba resultat är en definitionsfråga och att försöka påskynda processen genom quickfix metoder är det som orsakar brist på energi och ohälsa. Ha tålamod och håll blicken på målet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Intressant läsning! En följdfråga. Är det inte kalorier in-kalorier ut som gäller? Varför skulle fettprocenten påverkas om du äter samma mängd kolhydrater i form av havregryn eller sallad? Hur ser din frukost ut? Äter du mejeriprodukter som t ex kvarg? Det innehåller ju visserligen 4,5 gram sockerarter per 100gram. Tycker du kokosmjölk är ett bra livsmedel? Är det olämpligt att äta kvarg om man vill toppa formen? Tycker det lätt blir att man inte äter så varierat om man bara har grönsaker till. Dessutom tycker jag att man verkligen får lassa på med rejält med grönsaker för att bli mätt, blir ett berg på tallriken! 4 morötter, 1 tomat, gurka, broccoli, massor med sallad! Äter du större mål eller äter du mellanmål också?

  Tack för en fantastisk blogg!

  Adrian 2015-12-28 10:35:39
  Svara
 • Tack för ditt svar! Du verkar vara en underbar person och jag uppskattar verkligen att du tar dig tid till att lyssna på dina läsare o svara på frågor! Älskar att läsa dina inlägg om kost! Otroligt intressant att få reda på hur du äter o tänker! Kram

  Lovisa 2015-12-27 21:11:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!