KEVIN TRIGUERO

Hur hittar jag motivationen till att börja?

IMG_5098

Du är väldigt inspirerande! Börja med att säga att mkt är tack vare dig att jag vill ändra min livstil sakta men säkert.

Jag vill ändra om min kost. Idag dricker jag mycket dricka. Choklad kan jag äta i mig en hel kaka när jag väl köpt en. Bacon i många måltider lite som smaksättare, stekt potatis, stekt ägg, osv listan kan göras väldigt lång.
Hur ska jag komma igång med att ändra själva kosten utan att behöva slänga allt jag har hemma och hur ska man lägga upp den? Finns det ” nyttig dryck, bröd, godis, osv” Läser mkt om sockerfritt men hur nyttigt är det egentligen för då innehåller det istället mkt kolhydrater. Är jätte svårt det där för en som inte är så insatt. Hoppas du kan ta dig tid att svara. Skulle hjälpa mycket. Ha det så bra 

Hej Bella!!
Tack för de fina orden och jag blir superglad att höra att jag kan hjälpa dig hitta en väg som du tror på och som du börjar uppskatta allt mer.

Jag tycker din kommentar talar emot sig själv och om du inte funnit svaret så är det förmodligen för att det fortfarande pågår en kamp i ditt huvud. Det första du skriver är att du vill ändra din kost men ändå förmår du inte att göra det. Du verkar vara en klok person och min gissning är du är väl medveten om att allt du nämnde ovan är dåligt för din hälsa. Varför håller du tillbaks? Jag är övertygad om att du vet vad du borde göra men du måste bestämma dig.

Väldigt många gånger får jag även liknande frågeställning som din egen. Jag vill men jag förmår inte att börja och jag vet inte vart jag ska börja. Första frågan i mitt huvud blir då varför vill man egentligen ändra på något? Gör man det för sig själv eller för att det är så man borde göra?

Det första och viktigaste steget sker i vårt huvud. När vi bestämt oss så finns det inget som rår på vår vilja och jag anser att när det kommer till saker som påverkar ens egen personliga utveckling så är det väldigt tydligt vem man gör det för.

Försök tänka tillbaks på en stund då det bara klickat i huvudet och ni bestämt er för att göra något och försök minnas hur najs den känslan var. När det händer så finns inget i världen som kan stoppa en från att nå ens mål. Om detta inte redan hänt så är man fortfarande inte där till 100% men det betyder inte att man inte kan ta sig dit.

Ett tips som jag ofta använder mig av är att försöka minnas tiden efter det klickade i huvudet. Hur kände jag och vad gjorde jag? Det är just den fokusen man måste försöka hitta tillbaks till. Jag har många gånger känt mig omotiverad och kan verka bestämd men i själva verket står jag och stampar i ett mellanläge. Det gör jag då är att försöka hitta tillbaks till den positiva känsla och även fast det är svårt att nå känslan så försöker jag minnas alla steg  jag tog senaste jag kände den och där börjar jag. Med bestämdhet och med tiden kommer känslan (motivationen) tillbaks och innan jag ens visste så är jag tillbaks på rätt spår igen.

Mitt tips till den som befinner sig i ett läge där man väldigt gärna vill men inte lyckas komma igång är att börja bestämt med enkla förändringar. Man behöver inte ändra hela ens livstil med en gång utan varje liten förändring är ett steg i rätt riktning och underskatta aldrig det. Ett sådant bestämt agerande kan exempelvis vara att sluta med socker helt på vardagar en annan kan vara att träna 1-2-3-5-6-7 ggr i veckan. Motivation är inte alltid uppenbart utan ibland måste vi skapa den.

Jag sista punkt. Var inte rädda för att slänga onyttiga saker eller om det känns bättre ge bort dem till någon behövande. Att slänga saker som man köpt kostar pengar men ohälsosamma val kan kosta en dyrare så låt det aldrig det stå mellan er hälsa och några hundralappar. Släng eller ge bort det NU.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Uppskattar dessa senaste inlägg med frågor och tips/fakta om träning super mycket!! 🙂

  Felicia 2016-01-01 22:25:24
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Tack själv Felicia!! Om du har några frågor som är viktiga för dig så ställ gärna dessa och så gör jag mitt bästa för att ge dig min syn på det. kram!

   kevin 2016-01-02 10:50:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!