KEVIN TRIGUERO

Mitt bästa tips om du vill flytta till Barcelona

IMG_1851

Jag tycker att det är jättekul att det kommer in fler frågor så fortsätt med det.

Om jag vill flytta till Barca hur går jag till väga? Har du några tips på vart man kan hitta lght att hyra hur gjorde du?

Med tanke på vad jag jobbar med så var det inte så mycket att fundera över när jag bestämde mig för att flytta till Barcelona. Min största oro var om jag kunde övertyga Ellinor om att flytta med mig. Jag ser min resa till Barcelona som en möjlighet att utvecklas inom det området som jag brinner för och samtidigt göra det i ett klimat som jag trivs med. Branschen för modellandet är mycket större här än i Stockholm och mitt arbete som personlig tränare kan jag också fortsätta med här och samtidigt utveckla konceptet. Det positiva med Barcelona till skillnad från resterande del utav Spanien är att detta är en mycket internationell stad. I.o.m det kommer man i kontakt med många människor i liknande situation som en själv och dessutom finns det stöd att söka hos den stora grupp svenska som redan finns etablerade här nere.

Det viktigaste när man flyttar hit är att ha en budget att röra sig med till en början. Om inte annat ha en plan för hur man ska få en inkomst ganska snart efter flytten. Det finns många svenska callcenter företag i Barcelona som man kan söka sig till och det finns även ett stort nattklubbsliv som ständigt är i behov utan bra människor. Vill man jobba med träning så går det även att göra det men bra är det då om man behärskar åtminstone engelska men även spanska är ett plus.

En annan bra sak att redan göra innan man flyttar ned är att skaffa ett NIE nummer (spanskt personnummer) genom spanska ambassaden i Stockholm. Att göra samma process här nere tar jättemycket tid och kraft. När man väl är på plats i Barcelona kan man gå och ansöka om ett social security number vilket ger en tillstånd att arbeta och  det får man väldigt smidigt iom att man är EU-medborgare.

Lägenheter kan man hitta på olika sätt. Många bor i kollektiv här nere, dvs att man hur ett rum hos någon, och det kan man enklast göra på Svenskar i Barcelona forumet på Facebook. Lägenheter finns det gott om man är villig att betala runt 8-900 euro/mån + el & vatten i hyra. Lättast då är att använda sig utav spanska sidor såsom pisos.com eller idealists.com. Förvänta er dock inte att se hur lägenheten ser ut för dem är riktigt dåliga på att fota lägenheterna. Däremot är det väldigt enkelt om man är på plats att ringa runt och boka visningar till olika lägenheter som man intresserad utav och se dessa på en och samma dag. Till skillnad från Sverige där det oftast är privatpersoner som hyr ut sina lägenheter så sköts allting utav mäklare/agenturer här. Dem hjälper en med all pappersarbete och förhandlingen och för det tar dem sedan ut en avgift motsvarande 1 månadshyra. Tänk på att man kan förhandla ned månadshyran så släng ut ett lite lägre bud till att börja med. Räkna också med 2-4 månaders deposition men även denna kan man förhandla om.

Det kan verka som mycket att tänka på när man ska flytta någonstans men det är i själva verket inte konstigt. Vill man så kan man och den första tiden är alltid tuff för alla. Det är många gånger som jag ifrågasätter om jag fattat rätt beslut men sen kommer jag att tänka på hur mycket jag trivs med min vardag just nu och det får mig motiverad till att kämpa hårdare. Det finns mycket att göra i Barcelona om man vill och har kraft till det, både arbetsmässigt och underhållning.

Om jag vill gå ner i vikt o ha en lika duktig pt som du finns det bra utbud på PTs med samma kompetenser som du minst liks rutigt som du? 

Om du flyttar hit är du mer än välkommen att höra av dig till mig. För att svara på din fråga så ja det finns kompetenta PT däremot tycker jag dock att du ska söka dig till personliga tränare som kommer från utlandet. Dem spanska PT’s som jag kommit i kontakt med är inte jätte kompetenta och jag tycker dem ligger många år efter i synen på hur träning och kost bör skötas. Det finns säker dem som är superduktiga men så länge jag varit här så har jag inte mött någon.

Hur e möjligheterna där till hälsosam mat och gym?

Bra fråga! Gym finns det gott om även i den här staden. Det finns olika slags gym med olika inriktningar precis som i Sverige, vissa lite finare än andra. Medlemskapen på gymmen är något billigare än i Sverige och man kan hitta allt från 20euro upp till 75 euro/månaden för de finaste medlemskapen, där det ingår jättebra service med handduk, spa, simbassäng etc. Det är enkelt att googla fram gym och ännu enklare att ställa frågan på SIB forumet på Facebook.

Hälsosam mat tycker jag är en definitionsfråga. Om man själv lagar mat så finns det större möjlighet till det här än i Sverige. Det finns stort utbud i butikerna och särskilt om man gillar fisk och skaldjur så kommer man över det mycket enklare och färskt. Maten är hälften så billigt som i matvarubutikerna i Sverige och vill ma äta ekologisk så kan man räkna ungefär med samma budget som man lägger på vanligt mat i Sverige.

Att äta hälsosamt ute är desto svårare. Det finns ett fåtal restauranger som erbjuder ”nyttigare” mat men enligt min mening så vill jag inte hålla med om det. I Sverige finns det ett stort utbud av hälsosam mat ute på restaurangerna och överallt kan man få en sjyst sallad med någon proteinkälla. Här kan man inte beställa en sallad utan att bli besviken och resten på menyn består till 99% något med bröd eller annat onyttigt. Man får helt enkelt acceptera att dem äter skräpmat dygnet runt och det är en del utav deras kultur.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Håller med! Din blogg är verkligen super! Särskilt har den blivit otroligt mycket bättre det senaste då du involverat dina läsare oerhört mycket!!!

  Jag skulle behöva hjälp med en bra frukost! Såg att du dricker en shot o en grön smoothie på morgonen? Kan du snälla lägga upp ett recept? Skulle gärna vilja lära mig att få i mig mer grönt!!! Skulle vara supertacksam för svar! Kram

  Karin 2016-01-02 19:29:18
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Hej Karin!! Tack för de fina orden!! Jag ska lägga upp båda recepten i ett inlägg under dagen. =) kram

   kevin 2016-01-03 11:27:15
   Svara
 • Tusen tusen tack Kevin för att Du tog dig tid att svara på mina frågor :)) jag har en affärsidé till dig ;). Många PTs här i Sverige säljer online coachning samt kost program är det Inget som du har funderat på att föra tjäna lite cash hemifrån Barcelona samt göra det du brinner för? Jag skulle jätte gärna köpa online coachning av dig samt ett kost program e det något du kan tänka dig att göra? Ännu en gång så tack för dina svar älskar din blogg!!!

  R 2016-01-02 17:07:27
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Vad glad jag blir att höra, tusen tack !! Jag har funderat över den möjligheten många gånger men alltid kommit fram till att jag älskar den personliga kontakten på gymet. Jag brinner för att stå sida vid sida med dem jag hjälper och kriga tillsammans. Jag antar att det bara är en anpassning till den virtuella världen och sen blir det i princip samma sak. Du kan väl maila mig till [email protected] och så kan vi prata mer om den möjligheten. Ciao!!

   kevin 2016-01-03 11:25:03
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!