KEVIN TRIGUERO

En hälsosam start på dagen

IMG_3106

Det är söndag idag och imorgon, måndag, känns som en bra dag att sätta igång med alla positiva rutiner. Det behöver nödvändigtvis inte betyda att man ska ändra hela ens livsstil eller frångå allt man tycker är roligt och viktigt i ens liv men iaf börja fatta medvetna beslut som påverkar ens utveckling positivt snarare än negativt.

Det har kommit in många kommentar gällande min hälsosamma morgonshot och smoothie och jag tänkte dela med utav dessa nu. Jag har byggt ihop dessa själv dels för att jag känner att innehållet passar mig väldigt bra men också för att jag är helt ok med smaken och konsistensen. Det jag vill säga är helt enkelt att man hittar mycket inspiration hos andra men det behöver nödvändigtvis inte alltid passa en själv och därför vill jag i samband med detta inlägg ge er en enkel utmaning. Jag skulle önska att ni med inspiration från mina recept tar fram er egen smoothie och delar med er utav denna på bloggen. Motivera gärna varför ni lagt till eller tagit bort särskilda ingredienser och berätta varför det var viktigt för just dig. Vinnaren kommer jag att presentera på söndag nästa vecka och personligen skicka ett fint pris till.

IMG_6103

Min hälsosamma morgonshot
– Juice från 2st Lime/Citroner
– 3/4 tsk Vetegräs
– 1/2 tsk mald Ingefära
1/3 tsk Spirulina

Min Proteinrika Smoothie
– 1 skopa (30g) Choklad Vassleprotein (Koncentrat)
– 1 msk Hampa protein
– 3/4 msk Macca
– 1 msk krossade Linfrön
– 1/2 msk krossade kakaobönor
– 3/4 tsk Bipollen
– Ca 3dl Vatten

Min Gröna Smoothie
– Ca 1-2dl Vatten
– 1 msk Hampa protein
– 2 gröna Äpple
– 1/2 Avocado
– 1 näve bladspenat
– Juice från 1st Lime/Citron
– 1 tsk Super Greens
– 1/2 msk krossade Linfrön
– 3/4 msk Macca
– 3/4 tsk Bipollen
1/2 tsk mald ingefära

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Min favoritsmoothie kommer här!!!
  1/2 avokado
  2 nävar spenat
  1 tsk spirulina
  1 tsk vetegräs
  1 tsk matcha
  1 dl hemmagjord kokosmjölk
  1 bit färsk ingefära
  1 bit färsk gurkmeja
  1 pressad citron
  1 msk aloe vera
  1 tsk bipollen

  Toppar med granatäpplekärnor och hampafrön!

  Hade varit gott med äpple i men tyvärr så får jag ont i magen av det så undviker det… Älskar att färgen blir så illgrön, känns verkligen som det gör gott för kroppen och ger en snäll start för magen. Oerhört roligt att man kan variera sina smoothies så mycket och göra dem personliga. Känner man att man har brist på någon särskild vitamin/mineral kan man göra sin smoothie personlig genom att tillsätta just det sin kropp behöver!

  Lovisa 2016-01-10 22:15:30
  Svara
 • Hej!

  Tack för en inspirerande blogg och inlägg! Blir alltid väldigt pepp av dina inlägg och tycker att det är en bra balans så att man tar till sig det som passar sin egen kost och träningsnivå och ser resten som motivation.

  En smoothie som jag gör i perioder på morgonen efter oftast 30 min träning av ngt slag. Jag försöker undvika frukt, för är trött på att det ofta innehåller väldigt mkt söta frukter i nästan alla smoothies. Ibland ändras eller tar jag bort lite beroende på vad jag har hemma.
  Måtten är ungefärliga

  handful spenat
  100-200 g organic blåbär eller hallon frysta när ej i säsong
  kokosvatten
  1 tesked äppelcidervinäger med manuka honung i
  1 korkshot aloe vera juice
  1 tesked spirulina
  1 tesked vetegräs
  1 tesked chia frön
  1-2 tesked raw cacao nibs
  1-2 teskedar kokonötslja eller halv avokado
  1 tesked maca eller guarana
  1-2 tesked hemp protein powder
  1 tesked The Best Superfood Berry Blend (Fushi)
  bit ingefära eller bit gurkmeja
  pressad citron i ibland apelsin

  På det här sättet känns det som jag får i mig det mesta vitaminer etc på morgonen.
  Man kan tycka att listan är lång och dyr men eftersom man bara tar cirka 1 tesked av allt så håller burkarna otroligt länge om man köper stora förpackningar.
  Jag och vänner tycker den är god men det krävs att man gillar smaken av ”nyttigt” ;). Man håller sig även några timmar med den pga fettet så är lagom mättande. Jag gör den här smoothies istället för frukost när jag vill gå ner i vikt, vilket jag även alltid har gjort.

  Charlotte 2016-01-06 11:39:45
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Tack Charlotte! Innehållet är grymt och jag gillar särskilt mycket att du fått med äppelcidervinäger, gurkmeja och aloe vera. Som du säger kan listan göras hur lång som helst men jag tycker att det viktigaste är att drinken känns välbalanserad. Man behöver med andra ord inte ha i allt bara för att och det kan i längden kosta en dyrt. Sen anser jag att ens hälsa inte går att sätta ett pris på. Tack för ditt bidrag och inspiration. Jag ska definitivt testa den! Kram!

   kevin 2016-01-06 12:35:22
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!