Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Finns det hälsosamma såser??

_MG_9100_b

Det kommer in många bra frågor från er! Fortsätt lämna kommentarer med era funderingar och om ni har några synpunkter på det som skrivs så skriv gärna det med.

Jag äter just nu vanlig gräddsås till de flesta av mina måltider och jag vet att det inte är ett bra alternativ. Jag är därför nyfiken på hur du gör eller vad det finns för nyttiga alternativ att välja mellan. Dina svar som du tar upp här i bloggen är väldigt lärorika!

Tjena Pontus!

Ska jag vara helt ärlig så är jag ingen såsälskare. Jag gillar min mat ganska simpel. Jag har dock förståelse för alla som gillar såser och visst ger det en extra touch till maten. Eftersom jag inte har den utmaningen har jag heller inte ställt mig den frågan tidigare men vi kan resonera kring detta tillsammans. Gräddsås låter inte helt fel och grädde i sig är inte sämre än exempelvis mjölk och ost. Om man tänker på det vi tidigare tagit upp här på bloggen så är det en ganska bra produkt om vi bortser från laktosen. Gräddsås dock innehåller utöver grädde både vetemjöl, mjölk och soja vilket är ingredienser som jag helst håller mig borta från. Frågan blir då vad det finns för bra alternativ?

Jag har dålig koll på vilka andra såsalternativ som finns men jag är säker på att med några enkla nyckelord på google så hittar man riktigt bra alternativ. Mitt tips om man vill ha bra recept är att man söker bland olika PALEO sidor/recept. Mitt andra förslag är att se om man kan ersätta vetemjöl med mandelmjöl och mjölk med kokosmjölk och på det viset har man gjort gräddsåsen väldigt mycket mer hälsosam.

Till sist skulle jag vilja säga att man kan unna sig gräddsås och annan sås om man verkligen sköter alla andra delar bra, dvs äter en bra näringsrik kost och tränar. Om såsen är viktig för en och den gör att man kan äta bra näringsrik mat med nöje och känna sig tillfredsställd, fokuserad och motiverad då anser jag att såsen kan vara kvar. Jag är övertygad att man med tiden kommer finna motivation att frångå det sämre alternativet mot bättre.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Du borde ha kollen eftersom du är den fitnessmänniska att restaurang KALORI gör sina såser på kvarg. Man kan ersätta allt gott, dåligt till ”bättre” alternativ men det blir i slutändan inte bearnaisesås. Ska man äta det som är gott(det onyttiga) ska man äta det med gott samvete och på riktigt. Jag har nog hellre något överflödskilon, har ett bra förhållande till mat, skräpmat, socker, fett vad det än mår vara. Än ständigt tänka kalorisnålt, fettsnålt, socker/saltsnålt och är pinnsmal. Vad är det för liv om det skapar daglig ångest? Att man ständigt tänker bara ”fitness” bara käka torsk, och broccoli. Visst, jag förstår att man bör tanka sin kropp med bra bränsle, äta mat som ger dig energi att prestera både på gymmet och på jobbet och minska socker, saltkonsumtionen. Men jag har gett mig själv ett löfte detta år, att bara käka lördagsgodis, äta mer grönsaker och jag försöker äta välja bra alternativ så gott det går och boosta med bra bränsle. Men inget förbud så för det ökar bara suget. Efter allt dåligt!

  Sedan tror jag att du har lättare för att utesluta det efter det är ditt jobb att se bra ut.. Du hade inte varit där du är idag om du inte la ner enorma timmar på att se ut som du gör.Det är som en sångare skulle pressa i sig skit, det förstör rösten/lungorna. Jag tror att du drivs av att få bekräftelse för ditt utseende. Jag kunde till exempel se det på fitnessfestivalen/hälsomässan 2015, att gymjunkiesarna, fitnessmänniskorna(dock andra människor) älskade att få visa upp sig, få bekräftelse för sitt hårda jobb på sin kropp. Det är inget fel, men det skadar inte att vara ödmjuk, en fint utseende varar inte livet ut.

  Anonym 2016-01-07 19:48:52
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Bra reflektioner !! Jag respekterar såklart ditt synsätt och om tycker du gör ett grymt och medvetet beslut för din egen räkning. Du verkar må bra och det är i slutändan det viktigaste.

   Fitnessfestivalen bland många andra mässor under årets gång är en möjlighet för folk med samma intresse att mötas och ge varandra uppskattning för det man uppnått. Liksom i vanliga företagsvärlden där priser och beröm utdelas årligen för de mest vinstdrivande organisationerna eller bästa säljarna under året som gått. Inom intresseområdet finns det möjlighet att utmärka sig och presentera/visa för andra vad man slitit för och åstadkommit under ett helt år och jag tycker personligen inte att det något fel med det.

   Slutligen håller jag inte med dig om att ett fint utseende inte varar livet ut. Jag anser att man kan åldras och fortfarande vara ”snygg”. Man bör såklart inte jämföra sig själv som 20 årig och 40 åring för man befinner sig i helt olika stadier i livet och utstrålar helt olika saker. Men som man så fint säger så ligger skönhet ligger i betraktarens ögon.

   kevin 2016-01-08 12:51:08
   Svara
   • Svar på kevins kommentar.

    Va bra att du tog min kommentar, men bygger man sin lycka på att se bra ut kommer man bli besviken. . För den kroppen du har idag, toppformen(utseendemässigt) varar inte livet ut. Visst du kan vara i god form vid 70,80,90 år men samma muskelmassa som man du har nu kan du inte ha då. Muskelmassan blir svårare och svårare för varje år att bygga upp. Det är som sagt inget fel att visa upp sig, men det skadar inte att vara lite ödmjuk.

    Sedan bör jag lägga till att jag tränar 4dagar i veckan, långt ifrån en fitnessmänniskas kropp men där är heller inte mitt fokus.Och att man bör hitta en livsstil som passar en, men inte överföra/tvinga andra människor att leva på samma sätt.

    Anonym 2016-01-09 08:42:25
    Svara
 • Hej, detta kanske inte är platsen för frågor (är osäker). Men hur började du som modell? Var det svårt och tvekade du någonsin? Det hade varit riktigt intressant att få höra om hur du började att uppfylla din modelldröm.
  Annars vill jag bara säga att du är en stor motivation och du gör dagen lite bättre när man ser dina grymma bilder och får läsa om hur du tycker och tänker, tack!

  Simon 2016-01-04 12:24:28
  Svara
  • Svar på Simons kommentar.

   Tjena Simon!! Du har ställt frågan på helt rätt plats. =) Tack för dina varma ord. Jag kan såklart berätta mer om det. Jag skriver ett inlägg i dagarna som kommer. Ciao!!

   kevin 2016-01-04 12:36:27
   Svara
 • Vill tipsa om min favoritsås/dressing till salladen; sauce vert, passar utmärkt till lax men också kyckling eller som dressing på sallad!

  Ingredienser:
  1 chili
  1 vitlök
  1 kruka basilika
  1 kruka persilja
  1 citron (saften)
  200 gram spenat
  100 gram ruccola
  2 msk kallpressad olivolja
  Salt
  Peppar

  För att få till krämigheten välj själv om du vill ha i: créme fraiche, kokosmjölk, 1 paket fetaost, 300 gram kvarg. Eller behåll den mer som en dressing i konsistensen genom att ha i mer olivolja.

  Villman lyxa till såsen lite kan man runda av smakerna med en gnutta honung!

  Enkelt att göra: bara att mixa alltihop i en mixer!

  Oerhört god och näringsrik! Går inte att misslyckas med! Passar till nästan allt!

  Lovisa 2016-01-04 09:16:36
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!