KEVIN TRIGUERO

Vill du hålla ditt nyårslöfte? Läs HÄR!

IMG_4732

Jag har aldrig varit någon stor fantast utav nyårslöften, kanske varit för feg för att kalla dem så, men det är faktiskt en jättebra möjlighet att få en början på nya rutiner. Alltför ofta slutar dessa löften i total katastrof och det har nästan blivit en sport att se hur länge dessa löften håller innan man sviker dem. Vad vi egentligen sviker är oss själva – våra nya rutiner och vanor som vi länge gått och önskat att vi kunde sätta i verk. Jag är övertygad om att fler hade kunnat hålla sina nyårslöften om de bara varit medvetna nog och kunde förbereda sig mentalt inför förändringen som ett nyårslöfte innebär. Jag har listat fyra enkla tips som ökar sannolikheten att man håller sitt nyårslöften över lång tid framåt.

Försök endast fokusera på en sak i taget. Nyårslöften innebär oftast ganska stora livsstilsförändringar och av någon anledning är vi duktiga på att klumpa ihop alla under en och samma tidpunkt. Allt ska ändras på en gång och det blir för mycket. Försök istället att göra en enkel prioritetslista med vad som är viktigast för stunden och fokusera på det.

Räkna med att du gå igenom motgångar. Ingenting kommer lätt och att tro att stora förändringar kommer ske utan utmaning är att lura sig och gå mot ett säkert misslyckande. Acceptera är små förändringar och korrigeringar i din planering kan behövas göra och att eventuella utmaningar som kan uppstå inte är ett misslyckande. Exemplevis vet jag många som ger upp sina träningslöften efter att de blivit sjuka eller varit borta på semester. De ser detta som ett avbrott i sin planering och ett misslyckande och därmed är allt förstört. Nej. Verkligheten är att detta händer alla och man måste bara se förbi det och fortsätta fokusera på slutmålet.

Planera. Nyårslöften innebär oftast stora och omfattande mål. Det kan ibland vara svårt att se slutmålet när den är så långt bort. Försök sätta upp kortsiktiga målsättningar som man kan hålla och uppfylla och på det sättet kommer man ständigt uppnå sina mål. Ett tips kan vara att planera för ett antal träningspass som man ska ha uppfyllt innan en viss tidpunkt. Ett annat kan vara att man endast ska äta onyttigt en gång i veckan, specificera gärna vad som onyttigt innefattar. När man uppfyllt sitt mål sätter man upp nya och på det viset kommer man allt närmare sitt slutmål.

Ge dig själv beröm och lyssna på andra när dem ger dig beröm. Sätter man positiva vanor i verk så kommer resultatet att synas och det är ofrånkomligt att andra ser din utveckling och du själv kommer till insikt med vad du gjort. Stanna upp lite då och då och skäms inte för att ge dig själv det beröm du förtjänar. Obs! Om man har som mål att bli mer tränad så kanske inte detta innebär att äta en hel tårta för det tar en mer bakåt än framåt. Beröm kan komma i alla former och det kan ibland räcka med att man kommer till insikt med vad man åstadkommit. Ta in det och låt det bli ny kraft för att fortsätta.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!