KEVIN TRIGUERO

Du borde ge detta en ärlig chans!

Kevin 12

foto: Naelia Salas Amner

Det har snart gått tre månader sedan jag startade med Ashtanga yoga och träningsintensiteten har eskalerat från 3 pass i veckan till i dagsläget 5 pass. Jag har funnit ännu en träningsform som ger mig ytterligare en dimension och som kompletterar resterande träning väldigt väl. Jag är övertygad att många tror att yoga inte är särskilt krävande och att det handlar mer om meditation än träning. Förvisso är meditation också något man tränar upp men det är inte poängen här. Det finns många former av yoga och Ashtanga som jag utövar är väldigt fysiskt krävande. Det kräver mycket energi och kraft att hålla positionerna samtidigt som man fokuserar på andningen. Med tiden märker jag hur det blir allt enklare att ta sig igenom träningen och det kräver att mindre ansträngning. Tanken med träningen är att man ska behärska yogan på ett sådant sätt att ska kunna genomföra hela passet och fortfarande känna att man har mycket energi.

Kevin 8-2

Den korta tiden jag ägnat åt yoga har gett otroligt mycket tillbaks. Jag känner mig mer hel i kroppen och det har i sin tur öppnat upp för fler rörelsemoment på gymet. Min övningsbank forsätter i växa i takt med att kroppen blir mer rörlig och stark och det känns så otroligt nyttigt. Jag kan varmt rekommendera er alla att testa gå på yoga under 4 veckor och ge det en chans. Jag vet att många unga killar läser bloggen och jag vet också att ni liksom mig i den åldern uppskattar styrketräning otroligt mycket. Jag menar inte på något sätt att ni ska ta bort styrketräning utan att öppna era vyer inför något annat som kommer ge er otroligt mycket tillbaks i er fysiska utveckling. Jag önskar någon hade hjälp mig med denna insikt för många år sedan och jag hade kunnat haft båda träningsformerna hand i hand.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hola Kevin,
  Härligt att du har provat på surfing.

  Bali, minns jag rätt att du var där på ett modelljobb?
  Om du vill får du gärna här i bloggen lägga upp några bilder från din Balivistelse och även från det där häftiga sportskojobbet du gjorde i Norge för ett amerikanskt företag.
  Minns de bilderna som speciellt häftiga. Självklart, om det är bilder som du har tillåtelse att visa upp men det har du ju koll på.

  Som du kanske märkt när jag bett om foton med BCN bakgrund, diggar jag bilder som visar en häftig bakgrundsmiljö, gärna i samband med att de visar någon form av action, sport, träning, modelling osv.
  Men gillar även rena miljöbilder utan specifik action, då bilder ofta i sig kan ha en story att berätta eller visa något intressant, vackert av natur, byggnader, människor, djur, hav, stränder, båtar, palmer, växter, marknader, gatustånd, skyltar osv.

  YOGA och sporter

  Gick på Thai Chi en period för några år sedan. Har ej testat yoga ännu men kommer absolut att göra det. Tror att jag kommer att gilla det, bli hooked på yoga och fortsätta med det forever.
  Har testat att meditera ibland, dock ytterst korta stunder (oftast på kvällen då jag varit alltför sömnig att meditera längre stunder). Så kör jag typ hälsokost sedan flera år, gillar en ”ekologisk, sund och icke materialistisk livsstil. Mår bäst
  i tropiska varma miljöer nära havet. Fredstänkare, världsmedborgare osv.

  Livsstilen finns där redan hos mig, bara att addera själva yogan som ju är en av huvudingredienserna för att mitt liv och jag själv skall bli ”komplett”. Sedan är det bara att boka in mig på någon utav resorna till Santa Teresa när ekonomin tillåter. Faktiskt tror jag att just den resan är grymt häftig pga havet, miljön, naturen, klimatet. Bilderna från dessa resor är helt formidabla. Dream world totally.

  Har du förresten kollat in på länkarna om extremsporterna på Mallorca? Länkade detta för länge sedan i samband med att jag kommenterade om Springtime (tror företaget hette så) en svensk arrangör som ordnar resor med yoga combo med olika andra sportaktiviteter, inkl. en del extremsport activities på Mallorca. De kör några resor till Mallorca även i år. I höstas var första gången, alla verkade supernöjda.

  Du skulle vara perfekt som en av ledarna på träningsresor. Det anordnas ju rätt så mycket sådana typer av resor nu för tiden. Portugal och Spanien är nog de vanligaste länderna för träningsresor. Turkiet lite också och så några yogaresor till Grekland med Malin Berghagen.

  Malins syster Kristin Kaspersen nämnde i bloggen ett yogaställe i Stockholm hon går till, Yogayama. Om hon som är syster till yoginin Malin B. går dit, så bör det ju vara ett bra ställe.

  Utöver yoga, skulle även vilja gå på Zumba som ju är helt annat. Gillar att röra mig till musica latina.

  Tidigare har jag gått på aerobic, jazzbalett, ridit, tagit tennislektioner. Även klättrat på en bergsvägg i Österrike, fastspända i rep jag och en kollega tillsammans med en österrikisk f.d. alpjägare som var visade oss.

  Så har jag kört sulky med en travhäst i ett par månader på små skogsvägar (tävlingshäst hemma på sommarbete som jag blev tillfrågad att motionera, jag hade hyrt en ridhäst som stod inhyrd i samma stall).

  Och så har jag åkt vattenskidor några gånger i Grekland och i Karibien och parasailing (fallskärm med ett rep som är fastspänt i en båt du vet) vid ett par tillfällen. Vattenskidor var härligt, gillade det. Vill åka vattenskidor igen.

  Det är väl ungefär vad jag gjort i sportväg. Jo, så har åkt jättemycket skridskor under skolåren.

  Men som sagt, Yoga är något jag verkligen vill göra känner jag. Ser så skönt ut med alla olika ”stretchings” / positioner.
  Och tror som du nämnt att man i yoga tränar upp kroppen efterhand och blir mjukare så att man klarar av alltfler positioner. Tycker det verkar ha gått väldigt snabbt för dig att komma framåt.

  Läste om, var det 6 olika grupper/serier av positioner inom Ashtanga yogan och att det kan ta lång tid innan man behärskar fler än en eller ett par av dessa serier med rörelser.

  När man läser om personer som nu sysslar aktivt med yoga på heltid som yogaledare, ser man att yoga för dem blivit till ett starkt behov och en livsstil med allt s om följer med yogan av Clean living, healthy eating osv.

  Intressant att läsa Josefine Bengtssons story om hur hon kom in på yoga i samband med en semester i Thailand. Detta efter att ha studerat ekonomi och sedan jobbat med strategiskt någonting…. När hon börjat med yoga blev hon fast, utbildade sig inom yoga, åkte till Indien på retreats osv och nu är det yoga på heltid för hennes del. Även hennes kille fick jag intryck av är verksam inom sport, tror han kan vara surflärare kanske, då han var med i Santa Teresa (surfakademin och yogiakademins resa).

  Så nu vet jag vad jag skall ägna mig åt härnäst…. yoga får det bli…..

  Har hoppat runt lite här i texten och adderat ytterligare text här och där alltmedan jag skrivit, hoppas du får något sammanhang ändå….

  Abrazos

  Mia 2016-01-31 04:06:41
  Svara
 • Hola Kevin,
  Om du inte varit inne på dessa länkar, här lite allmän info om yoga och yogans filosofi, både i Stockholm och yogaresor till utlandet.
  www.josefinebengtsson.com
  www.yogiakademin.se

  instagram. Josefinesyoga Yogiakademin

  KEVIN, aqui en el länk de abajo, puedes ver fotos fantasticas de Costa Rica, check it out if you wish

  http://josefinesyoga.metromode.se/

  Här finns även en massa fina och intressanta bilder och info från yogaresor till Santa Teresa i Costa Rica med yogiakademin
  (verkar vara en del av surfakademin, en del resor är bara yoga, andra bara surf, andra combo yoga + surf)

  Mia 2016-01-30 12:28:03
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Hej på dig! Tack som vanligt för väldigt givande kommentarer. =)

   Jag har koll på surf akademin i Santa Teresa, Costa Rica. Jag har goda vänner som var där förra året och surfade och jag tror att du kanske tom har sett klipp från deras resa på metromode. Dem talar jättegott om Costa Rica och hela upplevelsen och förhoppningsvis kommer vi ta oss ditt någon gång framöver. Jag surfade förra i året fast på Bali och det är en extremt rolig aktivitet. Jag önskar det fanns möjlighet att göra det lite mer ofta men det är alltid andra saker som prioriteras.

   Vad gäller yogan så gillar jag just Ashtanga så mycket då det är mer fysiskt krävande och meditationen sker genom andningen och att man med tiden blir behärskar träningen på ett bättre sätt. Jag har fortfarande inte kommit till det stadiet där jag uppskattar meditation och allt det innebär. Jag känner mig för rastlös och kanske tom att jag inte har ett tillräckligt öppet sinne för det ännu. Jag är den som tycker att man inte ska stressa fram saker bara för att någon annan tycker att det ska vara på ett visst sätt. Jag är fortfarande i ett nybörjarstadie med yogan och det jag tycker är så spännande är hur det utvecklar mig i min övriga träning. Bara på dessa få månader har jag utökat min övningsbank nå enormt och jag blir mer motiverad när jag känner att min kropp inte längre är begränsad i vissa lägen.

   Har du testat yoga?

   kevin 2016-01-30 22:19:21
   Svara
 • INSPIRERAS AV YOGA
  Intressant att se hur just Yoga verkar inspirera allt fler människor i Sverige och runtom i världen.
  Med Yoga intresset och utövandet följer ofta även hälsosam kost med vegetarisk inriktning,
  meditation och en naturlig livsstil ”back to nature”, hållbart tänkande, ett mindre materialistiskt behov
  och insikt att materialism inte bringar lycka i sig. Även ett pacifistiskt och globalt tänk.
  Alla är vi världsmedborgare.
  Detta känns väldigt sunt och väldigt rätt. Hoppas att det blir till en verkligt stor och betydelse rörelse.
  Tror att det är viktigt att stanna upp, ta ett steg bakåt, inte skynda och jäkta, ingen stress.
  Att bara vara, leva, finna lyckan i det lilla….

  Back to nature, global Peace, yoga for the World, less is more, sustainable living, say no to materialism,
  healthy eating, World Citizen, keep our oceans Clean.

  Läser på nätet om yogaresor till Mallorca, Rhodos, Santorini, Skiathos sommartid.

  Vintertid yogaresor till Costa Rica och till Sri Lanka. Dessa vinterresor kan kombineras med surfinglektioner.
  Resor för att lära sig surfing även till Spanien och Frankrike sommartid.

  KEVIN
  – har du testat Meditation?

  – har du testat surfing?
  Utan att veta, känns det som om surfing skulle kunna vara en sport för dig, eller not?

  Utan att veta, känns det som om du skulle totally gilla en combo yoga/surfingresa till Costa Rica
  med Surfakademin, eller not? Kolla in deras sajt för inspiration om du känner för det.
  http://www.surfakademin.se/
  http://websta.me/n/surfakademin

  Har kollat in bilder och läst om dessa resor på Malin Berghagens instagram (websta)
  Malin har varit i Costa Rica som yogaledare några veckor nyligen, andra året i rad.
  Verkar så otroligt härligt och inspirerande. I Costa Rica har Malin även lärt sig surfing.
  Bilder från Costa Rica om man scrollar neråt på hennes websta.
  http://websta.me/n/malinberghagen

  Costa Rica är så vackert. Jag har varit där två gånger men bara över dagen, med kryssningsbåt.
  Under februari skall Malin leda yogakurser på Sri Lanka tillsammans med Surfakademin.
  Skulle väldigt gärna själv vilja göra en yogaresa till Costa Rica allra helst.
  Kostar ju en del, men tror det är mer än väl värt det.
  Soluppgångar och solnedgångar, tropisk växtlighet, naturlig kost.
  Daglig Yoga och efteråt bada i ett varmt hav.
  Kan det bli bättre?

  Mia 2016-01-30 12:01:40
  Svara
 • Hej Kevin! Hur ska man gå till väga om man vill börja med ashtanga yoga?
  Ha det bra! 🙂

  Erik 2016-01-27 22:35:01
  Svara
  • Svar på Eriks kommentar.

   Tjena Erik!! Jag google lite snabbt på olika studios i sthlm. Du kanske bor någon annanstans i landet och slå in det på google bara. Gå dit med ett öppet sinne och viljan att lära och du kommer se hur grymt det kommer bli. Lycka till!

   http://www.ashtangayoga.se
   http://www.yogashalastockholm.se/sv/nyheter/nyborjarintensiver/
   http://www.ashtangayoga.nu

   kevin 2016-01-28 13:21:04
   Svara
 • Ja, verkligen! Det är en så fantastisk träningsform på alla sätt och vis..:) Jag startar måndagen med det, Jag kör dock bodybalance (Tai Chi och Pilates där styrka och rörlighet tränas till skön musik.)
  kanske är något liknande som det du kör?
  Önskar dig en fin vecka!

  Isabel 2016-01-25 15:41:09
  Svara
  • Svar på Isabels kommentar.

   Najs ! Det är helt fantastiskt på många sätt och jag tycker, precis som du nämner, att det är viktigt att man hittar det som passar en själv. Jag har inte testat bodybalance men har viss förståelse för träningsformerna som utgör träningen och det är kanon. kram!

   kevin 2016-01-26 14:30:32
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!