KEVIN TRIGUERO

3 förslag till dig som vill ha ett bra proteintillskott

_MG_3766

Jag har under åren testa lite olika protein  från Self Omninutrition och gjort mina val utifrån olika prioriteringar. Kikar man lite närmare på hemsidor som erbjuder kosttillsskott ser man att det finns jättemånga olika proteiner med olika namn, olika innehåll och olika prisklasser. Det är svårt att säga vilken som är bäst och att gå efter priset är heller inte rätt strategi. Man måste ta hänsyn till mål, typ av träning, när på dygnet ska det intas och utöver allt detta måste man utvärdera innehållsförteckningen. Jag tänker göra det väldigt enkelt nu och lista 3 olika proteiner som passar för olika tillfällen och för dem med olika ambitionsnivå.

1. Micro Whey Active – ett bra protein som passar dem allra flesta oavsett typ av träning. Bra direkt efter träning eller som bas i smoothie eller som näringsdrink under dagen. Innehåller lite kolhydrater men det anser jag inte är något större bekymmer och särskilt inte om man sysslar med träningsformer som är lite mer energikrävande. Smakmässigt, kanon! Jag föredrar enkla smaker såsom chockad, jordgubb eller vanilj.

2. Micro Whey Premium – ett protein som jag väljer inför stunder då jag planerar på att bli hårdare då den är ren från kolhydrater. I de fallen där man behöver ett intag utav kolhydrater direkt efter träning så är detta ett bra protein att kombinera produkten med. Har man ena utav produkterna utan smak eller med samma smak så är det inga problem att blanda och då får man det bästa utav två världar. Detta är ett protein som passar dem allra flesta men kostar oftast lite mer och därav så är det förmodligen mer intresserade träningsmänniskors förstahandsval.

3. Xtreme Hydro Force – ett protein för riktigt inbitna träningsmänniskor. Det som särskiljer detta protein från det tidigare är främst hur snabbt kroppen kan ta tillvara på näringen. I den här produkten har man brutit ner kedjorna utav aminosyror så att kroppen kan ta upp det och tillgodose kroppens behov av näring mycket snabbare. Det säger också en hel del om när det är tänkt att detta protein ska användas. Det finns dock dem som hävdar att pga hur man processat proteinet hinner inte kroppen tillgodose sig utav all näring och mycket går till spillo. Sant eller inte vågar jag inte uttala mig om. Man får helt enkelt göra bedömningen själv utifrån fakta. Jag har själv använt detta protein väldigt mycket och gillar den. Jag har druckit den direkt efter träning och ibland tom haft det blandat i shaken och druckit upp det innan sista övningen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!