KEVIN TRIGUERO

Vi är starka och rättvisa

Jag gillar inte att uttrycka mig politisk då jag bär på så mycket starka åsikter pga min bakgrund. Att ha flytt en verklighet och skapat en annan någon annanstans har gett mig insikt i två olika världar och förståelse för människor i olika situationer. Jag blir otroligt ledsen när jag läser allt som skrivs dagligen i social media och i ordinarie media om främlingsfientlighet, kvinnoförtryck, hat, skräck och mer där till. Jag läste idag om en grupp främlingsfientliga personer som demonstrerade och sedan valde att slå ned folk på stan. Jag läser också att dem utsatta personer var mot-demonstranter och jag ställer mig frågandes till om det inte är lika mycket fel från deras sida att försätta sig i en sådan situation. Jag tänker lite längre och ställer mig själv frågan att om inte dem är rösten för det som är fel vilka ska då ta ansvar och hur mycket främlingsfientliga åsikter och värderingar som sprids obehindrat innan det gått för långt. Jag ställer mig bakom er, ni starka män och kvinnor som tar första bataljen, ni som modigt kämpar för rättvisa.

Förändring är alltid en plågsam process vare sig det handlar om en själv eller för en grupp. Det tar alltid tid att hitta nya sätt som fungerar och på vägen till lösningen finns massor utav utmaningar. När man inte förstår ett problem för att det är för stort så är det bästa man kan göra att skala ned problemet till individnivå och då börja ifrågasätta tankar och handlingar. Det är oftast då man kan greppa ett problem och hitta sanningen som leder en mot lösningen. Jag önskar alla kunde göra detta och för en liten sekund glömma bort alla dessa svåra och obegripliga ord som vi dagligen matas av. Fråga er själva om rätt och fel i situationer och svaret kommer komma till er.

Förmodligen har alla sett detta klipp men jag väljer att dela den ändå. När jag känner mig vilsen i det politiska landskapet så går jag alltid tillbaks och kikar på den här. Den får mig att minnas, känna och veta vad som i slutändan betyder nått.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jag som har föräldrar som jobbar inom polisen vet den verkliga sanningen. Rätt tråkigt att barn ska bli våldtagna i badhus, tafsade på vid konserter och oskyldigt mördade och våldtagna på flyktingboenden.
  Kanske finns en anledning till varför man börjar bli less.
  Och det, har ingenting med rasism att göra. Bara arr man är less.
  Att folk som kommer hit ät otacksamma, kastar sten på polis, våldtar och vandaliserar. Borde kanske vara tvärtom. Att man beter sig som man ska göra om man får hjälp.

  Jennifer 2016-01-31 21:45:56
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Jag påstår inte att det inte förekommer men brottslighet har väl funnits i Sverige sedan länge tillbaks? Jag försöker inte hävda att det inte är samma eller att något är mer eller mindre fel. Jag tycker bara att vi ska sluta säga ord som ”de/dem” för då undrar jag vilka det innefattar? Jag kan också vara en av dem eller en av er? Hur ska vi skilja på oss och dem? Det handlar mer om rätt eller fel och det berör varje enskild individ i vårt samhälle.

   kevin 2016-02-01 18:14:10
   Svara
 • Hola Kevin,

  Du har gjort helt rätt som har lämnat landet.

  KAOS är bara förnamnet på allt det som sker dagligen i Sverige.
  Kan inte fatta hur det har blivit så här……
  det en gång så lugna lilla Sverige existerar inte längre.
  Allt har blivit EXTREMT, inom alla områden, över hela landet, oavsett…..

  Det händer alltför mycket, alltför ofta, alltför stort och framför allt
  ALLDELES I ONÖDAN
  Det borde inte behöva vara så här.
  HUR får man stopp på den onda och grymma boll som satts i rullning??

  Varför kan människorna inte bara resa sig upp mot våldet och mot allt det onda som pågår i vårt samhälle.
  Vägra acceptera denna situation. Sätta STOPP för grymskan.
  Inse att detta inte funkar i längden, det kan inte pågå så här forever.

  Ta i med hårhandskarna, skicka ligisterna till Sibirien, Antarktis eller till någon oändlig öken.
  One way ticket, no return. Låta dem livnära sig på det de hittar i naturen. Skapa sitt eget liv där som dom vill.
  Så kan de hållas där och bråka med varandra bäst de vill.

  Vet inte om den nuvarande situationen eller jordens undergång är att föredra.
  Känns nästan likvärdigt, det ena är lika grymt som det andra.
  Båda är två onda val.

  Konstaterar att jag bor på helt fel plats på vårt klot.
  Plz, ta mig till en liten tropisk ö, utan TV, utan nyheter, utan smartphones.
  Långt från detta kaos, långt från allt det onda som sker i vårt samhälle dagligen.

  Mia 2016-01-31 04:28:02
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!