Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Återhämtning är lika viktig som träning

Kevin 27 foto: Naelia Salas Amner

Idag känner jag mig riktigt trött. Jag kände redan på morgonen när jag vaknade hur kroppen sade ifrån, ni vet känslan när det kroppen nästan värker inifrån. Redan då borde jag har fattat signalerna men envis som jag är gick jag till studion för att köra yoga som vanligt. Trots att det tog emot bytte jag om, rullade ut min matta och började träningen. Allt eftersom passet gick blev jag mer och mer trött och det var tydligt hur jag inte hade orken för att genom passet som jag brukar. Jag har såpass mycket träningsvana och vett att jag redan från börjar visste att det skulle bli ett tufft pass att genomföra och hade lovat mig själv att inte ta ut mig i varje rörelse. Tur är att jag lyssnade på min kropp vid det skede och tillätt mig köra mycket lugnare än jag brukar för trots det fick jag avbryta passet tidigare än vanligt. Att träna trots att kroppen säger från är bland det farligaste och mest korkade som finns. Det kan leda till skador och problem som kan påverka en under lång tid framåt. Därför vill jag be er att alltid lyssna på kroppen i första hand och var inte rädda för att vila. Återhämtning är minst lika viktigt som själva träningen och ger man inte kroppen möjlighet att återhämta sig så blir träningen en destruktiv- istället för en stärkande aktivitet.

Planera träningen väl och klokt. Man kan träna varje dag och mer än så om man har ett välplanerat träningsschema men tydliga tidpunkter där kroppen får tid att återhämta sig. Utöver det måste man vara noggrann med att ge kroppen sömn och bra mat. En annan sak man kan tänka på om man tränar jättemycket är att med jämna mellanrum bör avbryta träningen helt, dvs ta 2-4 dagar total vila från all träning och ge kroppen den tid den behöver för att vila.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hola Kevin,
  Espero que pongas esta superbuena foto tambien en tu websta/insta para que mas gente lo puedan ver.
  Si a caso no miren el blog sino solo tu insta…….
  Una foto impresionante, que el mundo entero deberia tener ocasion de verla.

  Mia 2016-02-03 21:57:09
  Svara
 • Väldigt viktigt det du skriver om återhämtning.

  Utöver det

  GRYMT FOTO
  Otrolig bakgrund, grym pose…..
  borde vara perfekt som Cover för någon tidning som handlar om yoga, hälsa, motion, kost, Lifestyle etc.
  Kanske borde du skicka runt bilden till några tidningar och se om någon är intresserad
  Definitivt ha med denna bild i din portfolio och även lägga in den på Modellist sajten…..
  Fotot skulle även kunna platsa som reklambild för någon produkt/träningskläder osv.
  Miljön, denna bakgrund, totally användbar för modell/reklamplåtningar eller vad tror du?
  YOU ROCK THE WORLD…

  Mia 2016-02-03 21:01:46
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!