Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Träningstips för dig som besöker Barcelona i vår & sommar

IMG_9292

Jag kommer under sommaren att åka till Barcelona och behöver tips på bra gym. Det är väldigt svårt att hitta hotell med anständiga gym. Finns det något gym i Barceloneta där jag kan köpa veckokort eller något liknande? 

Barcelona är ett populärt resmål för många och om ni planerar att resa hit så känn att det är fritt fram att ställa frågor på bloggen och självklart försöker jag hjälpa er hitta det ni söker.

Gymmen på hotellen brukar för det mesta vara väldigt enkla och inte ha allt man behöver. Det finns gott om gym runt om i stan och det finns dessutom jättefin möjlighet att träna utomhus på egen hand eller uppsöka några träningsklasser.

Club Natacio Atletic – ligger vid stranden i Barceloneta. Här finns allt från inomhus- och utomhussimbassäng, tennis- och padellbanor och dessutom ett bra gym med alla redskap man behöver. Om man endast är på besök några dagar så vet jag att det kostar 12euro/dag vilket innebär att man kan gå in flera gånger under samma dag. Lite dyrt enligt min mening men väldigt bekvämt med tanke på vart det ligger.

BCN Fitness – Här tränar jag dagligen och ligger 15-20 minuters gångavstånd från stranden. Det går att ta sig hit väldigt enkelt med tunnelbana och då åker man till station, Girona. Med taxi från stranden tar det bara några minuter och kostar lite drygt 7-8euro. Ett bra gym där det mesta som man behöver finns och skön träningsanda. Dem flesta är där för att träna och inte i första hand för att synas. Det står att det är öppet 24/7 men i själva verket så 6-23. Kostar 7-8 euro/dag.

Club Metropolitan – är en större anläggning som erbjuder högre standard med spa, simbassäng och gym. Det håller hög standard vad gäller renlighet och handukservice, etc. Gymet i sig är helt ok om man inte är allt för kräsen. Det finns mycket maskiner men begränsat med fria vikter. Jag skulle vilja jämföra gymet med ett nautulisgym. Det finns fyra olika anläggningar runt om i stan och beräkna med 10-15euro i taxikostnad från stranden för att ta sig till dem flesta. Inträde är svindyrt, ligger på ca 30 euro / dag och går man med någon som är medlem kostar det 11 euro. Om man vill ha tillgång till spa så har det sin charm men i övrigt rekommenderar jag er någon annanstans.

Beach-HIIT – Jag har berättat det förr men värt att nämnts igen. Tisdag morgon, torsdag morgon och helgen förmiddag kör jag och två kollegor träningsklasser på stranden vid Bacerloneta. Vi tränar i grupper om max 10 personer så vet ni att ni kommer på besök och vill delta så hör gärna av er innan. Träning är struktured så att alla kan delta oavsett träningsnivå. Även om vi tränar i grupp så är det din egen träning som står i fokus och gruppen fungerar mer som stöd och pepp. Det är en jäkligt kul träningsform och att dessutom få vara ute i solen är en upplevelse i sig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!