Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Kan det vara farligt med kosttillskott?

self omninutrition

Tack för en inspirerande blogg! Dum fråga kanske, men har dessa tillskott och proteintillskott några biverkningar?

Det finns inga dumma frågor utan det är endast dumt att inte fråga om det man undrar över.

Det är svårt att svara generellt för alla produkter på marknaden men överlag finns det inget specifikt jag kan peka ut som är negativt. Det har blivit uppmärksammat ett par gånger där vissa produkter innehåller vissa ämnen som anses dopingklassade eller förbjudna i Sverige, oftast förekommer dessa ämnen i pwo’s eller fettförbrännare, men man kan inte påstå att det är vanligt förekommande eller för den delen att stora och etablerade företag begår sådana misstag. Oftast sker det lämpliga kontroller från olika håll för att se att det inte finns spår av förbjudna ämnen.

Jag tycker att man alltid ska läsa innehållet innan man köper en produkt och/eller fråga en kunnig person i butiken om vad produkten innehåller. Vet man att man är känslig mot vissa ämnen så är det alltid bra att tillkännage det för någon kunnig person som kan guida en vidare bland alla kosttillskott.

I mitt senaste inlägg rekommenderade jag BCAA:PAC Extrem från Self Omninutrition. Jag skrev också i samband med min rekommendation ett OBS och det gjorde jag för att produkten innehåller taurin. Taurin eller koffein kan hos vissa, väldigt känsliga människor, ge obehag och man reagerar negativt på ämnet. För den generella människan är det inga problem och kan istället uppfattas som energistimulerande men man kan inte bortse från att vissa är känsliga mot dessa ämnen.

Jag tycker inte man ska vara rädd för kosttillskott. Däremot ska man som vanligt vara medveten om vad man stoppar i sig och försöka samla på sig kunskap innan man fattar ett beslut för vilket kosttillskott man ska handla.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!