KEVIN TRIGUERO

Vilken är den bästa träningsformen?

IMG_2250

Jag har ibland fått frågan om vilken träningsform som är bäst och det är såklart omöjligt att svara på då det beror på individen och vilka mål man satt upp. Det man enkelt kan konstatera är att all typ av träning är viktig för vår hälsa och välmående. Det jag tror dock folk menar när dem ställer den frågan till mig är vilken träningsform som är bäst lämpad för att uppnå en snygg fysik och med tanke på att vi har våren och sommaren framför oss så kan det vara klokt att börja planera för hur man ska lägga upp sin träning för att få den där efterlängtade strandkroppen. Jag tänkte dela med utav ett par enkla tips på hur man bör tänka för att komma i så bra form som möjligt.

Börja tidigt – att komma i sommarform på bara några få veckor är ett klassiskt misstag som dem allra flesta gör. Även om det händer mycket förändring i kroppen under den första veckan så är man långt ifrån den bilden man målat upp i sitt huvud. Dessutom är det för det mesta vätska som försvunnit ut kroppen under första veckan och därav kiloraset på vågen. Ha tålamod och var mer långsiktig i din planering. Jag skulle vilja påstå att en ordentlig deff tar mellan 8-16 veckor beroende på i vilken takt man tar det och hur pass långt ifrån sommarformen man befinner sig. Med andra ord – börja tidigt, ge det tid och även fast du ser resultat så nöjd dig inte utan fortsätt jobba utefter din planering.

Om du gör så som du alltid har gjort får du samma resultat som alltid fått – kanske inte hela sanningen men det finns en poäng i det talesättet. Kroppen vänjer sig vid träning väldigt lätt och om man vill utvecklas så är det viktigt att man ständigt förändrar sättet man tränar på. Samma princip gäller om man vill bli slankare och mer vältonad. Titta på hur tränar idag och se vilka förändringar du kan göra för att få in mer högintensiv träning och cardio. Man behöver inte frångå helt och hållet det programmet man följer utan börja göra små förändringar som riktar in en mot en mer energiintensiv träningsperiod. Ett bra tips är att börja lägga korta serier intervaller innan varje pass och med tiden skala upp dessa. Fram mot slutet av planeringen kan man börja lägga in mer lågintensiv (cardio) träning i träningsschemat.

Kosten är A&O – om något är särskilt viktigt under den här perioden så är det hur man sköter kosten. Varje snedsteg och slarv är minus på kontot och det kommer visa sig i slutändan. Var sanna mot er själva och ge er själva möjligheten att lyckas på riktigt. Det kan upplevas som mycket slit och uppoffring under en kort tid men känslan som väntar vid mållinjen är fantastisk. Ge er själva chansen att uppleva den på riktigt och slarva inte med kosten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Tack för svar, sjyst.

  ragge 2016-03-15 17:02:33
  Svara
 • Dom där jeansen som du har ibland – är ju dötuffa. För att inte säga ascoola. Gillar! Har du fixat dom själv, eller är dom köpta såna?

  ragge 2016-03-07 15:20:37
  Svara
  • Svar på ragges kommentar.

   Tjena Ragge! Tack som fan =) Jag köpte ett par slitna jeans på H&M och sen slet jag ut dem lite mer på egen hand. Med tiden har dem blivit snyggare o snyggare. Det är ibland inte svårare än så. =)

   kevin 2016-03-07 22:16:38
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!