Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Kan jag träna om jag är sjuk?

Kevin 5-2

 

Längtar otroligt mycket efter imorgon för att komma igång med yogan igen. Jag har inte tränat alls den senaste veckan pga en infektion i kroppen och jag behövt återhämta mig. Nu känner jag mig återställd och redo att gå på hårdträningen igen.

Många frågar mig om det är okej att träna när man är sjuk och mitt svar på det är att man ska akta sig för att träna när man har en stark infektion i kroppen. Det säger sig själv att kroppen kämpar inombords för att stötta bort bakterier/virus och behöver därför all kraft från bra näring och återhämtning för att köra fullt ut. Om vi skulle lägga på hårt fysiskt arbete under tiden som kroppen behöver näring och återhämtning så kommer energin gå i spillo på fel saker och dessutom kan det i sin tur sänka vårt immunförsvar ytterliga och viruset får sprida sig vidare inom oss och har man riktigt otur kan man få allvarliga konsekvenser.

Man måste såklart ta i beaktning vad man dragit på sig, en lättare förkylning kanske inte är mycket att orda om utan då får man istället vara smart i sin träning och sänka intensiteten. Fall där man känner sig sänkt, ont i halsen, etc är varningsklockor för att man ska börja kura med bra kost och återhämtning. Sedan tycker jag inte man ska vänta allt för länge med att börja träna efter det att man varit sjuk. När det värsta har lagt sig och är förbi så kan man fortfarande vara lite snuvig och det ska inte hindra än från att ta upp träningen igen, det kan istället hjälpa än att få tillbaks krafterna för att hjälpa kroppen stötta bort det sista. Igen, försök vara smart när du tar upp träningen igen så att det första du gör är att sänka kroppen helt och hållet. Låt den få arbeta igenom och låt blodet flöda på en skön nivå.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Hola Kevin,

  Det går ju influensa och allt möjligt i Sverige just nu. Kanske drog du på dig något av detta….
  Själv har jag klarat mig från influensan. Brukar faktiskt aldrig drabbas. Inför den här vintern tog jag
  dessutom en influensavaccination. Detta då jag ofta är hemma hos mina föräldrar som är äldre,
  vill inte riskera att ev. smitta ner dem.

  På sin höjd blir jag lite täppt i näsan någon gång ibland under vintern, om jag blivit nedkyld. Det brukar försvinna
  på studs när jag tar honung (allra bäst gillar jag brun flytande akaciahonung, tycker inte om den svenska vita honungen, alldeles för söt och kompakt.) Hela vintern har jag druckit varmt vatten el. te med rätt så mycket färsk ingefära i mer eller mindre dagligen. Känner att det har boostat immunförsvaret.

  Hur känns det att vara tillbaka i Barcelona igen?
  Borta bra men hemma bäst eller? (Hemma för dig = Barcelona numera)

  Härligt att du fortsätter med yogan och finner inspiration där. Tror att yoga är otroligt nyttigt och bra för både sinnet och för kroppen. Ger balans, smidighet, koncentrationsförmåga, gå ner i varv etc.
  Dessutom ett superbra att kombinera med annan typ av träning.
  Vad fick dig att testa yogan i första hand, hur kom du i kontakt med yoga?
  Och hur/var hittade du din yogalärare i Barcelona?

  Just nu när jag skriver detta fick jag en vision, hör på detta….

  Att du någon gång i framtiden är ägare till ett modernt ”multigym” i Barcelona.

  För olika åldrar, killar och tjejer, män och kvinnor. Där det erbjuds olika typer av träning, styrke, kondition,
  även yoga osv. Även olika typer av gruppjympa, zumba, pilates osv.
  PT manliga och kvinnliga. Kostråd och hjälp för dem som önskar gå ner i vikt.
  Que tal te parece esta ”vision”?

  Antes de esto, como seria si tu pudieras encontrar clientes espanolas, osea siendo PT para senoras y senores espanoles que desean llegar en forma etc. Pienso que PT no es muy usado aun en Espana. Asi tu tienes pudieras comenzar este mercado. Pienso que habran bastante personas locales, que estan bien economicamente, pero que tal vez deseaban bajar de peso, llegar en buena condicion, reformar su cuerpo con ejercicios y que les gustarian tener la atencion de un PT personal por no tener que estar en un grupo.
  Piensa un poco sobre esto, y dime lo que piensas….y cuenta en cuanto ya esta establecida la profesion de PT en Espana y si es cosa conocida y un servicio utilizado por el publico?

  Bueno, esto por ahora.

  Abrazos

  Mia 2016-02-21 13:50:35
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!