Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Så förbättrar du din löpstyrka

Kevin_small_2

Jag blir superglad när ni kommer med frågor och synpunkter och det blir utav tvekan mycket roligare för båda parter att del utav. Fortsätt ställa frågor och vara nyfikna!

Hej Kevin!
Jag har en fråga angående löpning som jag hoppas du vill svara på eftersom du är så kunnig och säkert kan ”hjälpa” mig. Jag tränar fotboll ca 3 ggr/veckan och en del utanför det också, bland annat styrketräning. Men jag har otroligt svårt för att hitta motivationen till att springa längre rundor. 5 km går utan problem men när det blir närmre milen så blir det lixom för tråkigt och jobbigt så det blir att jag knappt ger mig på det alls. Jag tycker även att löpning överlag är väldigt tråkigt så det är inte alls ofta jag springer utöver fotbollen. Så min fråga är ifall löpning är något man ”måste” syssla med ifall man inte vill? Eller kan jag köra endast fotboll och styrka? Ganska flummig fråga men hoppas du förstår ungerfär. Tack för en bra blogg men många bra tips och riktlinjer!

Hej Emma!

Måste säga att jag älskar din ärlighet och det är en jättebra frågeställning som du lyfter fram.

Jag liksom dig hatar att springa långa sträckor. Jag har alltid haft svårt att motivera mig själv till att träna konditionsträning på det sättet och det har inte gått. För mig blir målet så himla långt bort att jag inte ens kan motivera mig till att börja. Att springa långt är för mig helt orimligt men jag beundrar alla som klarar av det. Jag önskar jag också kunde men jag är också väldigt medveten om att vi alla är olika och att vi kan uppnå liknande målsättning med olika träningsupplägg.

Det jag läser från din kommentar är att du känner att du måste löpa för att öka din uthållighet och kondition för att prestera bättre på fotbollen och jag kan säga att du behöver inte fokusera på att springa milen för att uppnå det. Tänk på hur du använder löpningen inom din sport. Du springer förvisso mycket men det har nog aldrig hänt att du sprungit konstant under 90 minuter och därmed uppnått en mil löpning utan vila. Tror inte det. Det handlar om relativt korta, explosiva sträckor som vara under 90 minuter och därmed borde din träning kretsa kring det.

För att göra det hela mer begripligt, säg att du springer 1 mil / match och en fotbollsplan är mellan 90-120m lång. Det innebär att om du springer längan på fotbollsplanen 100ggr så har du sprungit milen. Ditt mål borde vara att bli uthålligt nog för att prestera på 100 meter flera gånger om.

Intervallträning är prio för din del. Dels kommer det ge dig mycket bra utväxling och dessutom kommer det skona din kropp från skador. Dessutom är det mycket lättare mentalt sätt för sådana som dig och mig att träna på det sättet. Vår hjärna reagerar annorlunda på tid och sträcka under arbete men vi får samma/bättre resultat.

Enkelt upplägg som du kan börja med och med tiden utveckla på egen hand eller med hjälp av någon. Ett starkt tips är att du övertalar någon kompis med samma ambitionsnivå att haka på för ni kommer behöva varandras mentala stöd och träningen blir mycket mer givande.

Löpintervallträning 1-2ggr / veckan

Ordentlig uppvärmning och dynamisk stretch
10*100m 50% av max (jogga med bra tempo)
Vila 3,5 min
3*80m 80% av max V 30sek
Vila 90 sek
3*70m 90% av max V 30sek
Vila 90 sek
3*60m 100% av max V 30sek
Vila 3,5 sek
10*100m 50% av max (jogga med bra tempo)
Vila 3,5 min
60m 100%
Vila 45 sek
70m 100%
Vila 45 sek
80m 100%
Vila 45 sek
90m 100%
Vila 45 sek
100m 100%
Vila 3,5 min
6*100 (jogga / nedvarvning)

Hoppas detta svara på din fråga och ger lite idéer för vad du kan göra för att förbättra din prestation. Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Tack så jättemycket för svaret! Ska verkligen testa detta och sluta lägga fokus på långdistans. Du är grym 🙂

  Emma 2016-02-27 12:25:23
  Svara
 • Hola Kevin,

  INSPIRACION DE OTROS MUNDOS, OTRAS MANERAS DE VIVIR, CAMBIANDO LA VIDA….
  Lo he encontrado, mi libreria online sobre viajes, youtube, clips, blogg, insta, facebook……..para entretenerme, sonar sobre una vida otra vez en otros mundos, dejarme inspirar por personas que lo han vendido y dejado todo en Suecia, para comenzar una vida nueva en algun rincon del mundo……

  Google:
  patrik enlund
  ettannatliv.se blogg
  ettannatliv facebook

  Vas a encontrar varios titulos en google que se refieren a la vida de Patrik Enlund y de ettannatliv.
  Patrik Enlund, periodista, (journalist), se decidio el ano pasado que enough is enough. Vendio todo lo que tenia y se fue a Thailand y luego a Nueva Zelandia, junto con una chica que casi lo la conocia, pero que buscaba lo mismo que el. Otra manera de vivir lejos de la rutina como Zombie en Suecia

  Ahora Patrik sigue por alli, escribe reportajes, pero tambien ha comenzado el sajt y facebook mencionado arriva:
  ettannat liv

  En el sajt, varias personas suecas, escriben desde el extranjero su historia y lo que estan viviendo en otros paises donde viajan o viven.

  Superinteresante para gente que les gustan vivir de otra manera, que no les gustan vivir en Suecia, que estan buscando
  otro tipo de vida. Un monton para leer, un pasatiempo buenissimo leyendo todas aquellas historias.

  Dejate inspirar, aunque tu mismo eres una inspiracion ya que tu también dejaste tu vida en Suecia atras para seguir lo que tu Corazon de pedia, buscando otra forma de vida en un otro pais.

  ENJOY
  HAPPY READING
  GET INSPIRED
  AND BE HAPPY YOU TOOK THE STEP TO MOVE

  Abrazos

  Mia 2016-02-27 10:54:09
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!