Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Finns det någon skillnad på män och kvinnor i träningssammanhang?

IMG_7176

Jag tycker ni kommer med riktigt härliga och bra frågor. Det mest självklara för en person kan vara det mest självklara för en annan och det är just detta jag vill ta itu med på bloggen. Jag hade själv aldrig kommit fram till behandla den här frågan på det sättet men jag är jätteglad över att jag får göra det. Mera frågor och funderingar !!

Hej Kevin

Jag gillar dina tankar kring träning. Vad tänker du om träning för kvinnor resp mans-kroppar? Jag tänker att vi är så olika byggda och att tjejer inte är menade att träna lika hårt. Också att många kvinnor i första hand behöver vila och avkoppling snarare än crossfit.

Känns sant för mig. Tränade extremt hårt och mycket när jag var yngre, nu nöjer jag mig med långa raska promenader och några yoga- eller styrkeövningar varje dag.

Är jag bara lat eller har jag en poäng? 

Tack för bra inspiration!
Sophia

Hej Sophia! Först och främst tack för din kommentar och dina varma ord. Det är sådant som får mig att hålla motivationen uppe och fortsätta skriva väsentliga saker på bloggen.

Det jag tänker kring din frågeställning är att våra kroppar är skapta olika och därmed har vi olika förutsättningar att jobba med och med sagt bör vi därav ta hänsyn till hur vår träning- & kostupplägg ser ut för att nå våra mål. Jag tror också den generella mannen och kvinnan har olika målsättningar vad gäller utseende men att hälsoaspekten till stor del är densamma. Mentalt sätt är jag övertygad om att vi har samma förutsättningar, dvs ambition, driv, målmedvetenhet, etc, egenskaper som hjälper oss att nå fram till våra mål. Jag tror inte detta har med man eller kvinna att göra utan mer att det skiljer sig mellan varje enskild person.

I ditt fall känns det som om du känner press från en yttre påverkan som indirekt kräver att man ska vara och bete sig på ett visst sätt. Jag tycker inte du ska tänka eller ta åt dig så mycket utav detta utan fokusera på det du tror på och det du trivs med och göra din egen grej. Begreppet träning är otroligt brett och man kan träna på oändligt många sätt, det enda som sätter stopp är ens egen kreativitet. Du är absolut inte lat utan det känns som du funnit balans mellan träning och livet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Kevin! Flyttar till bcn snart och undrar vilka/vilket gym du rekomenderar? 🙂 har inte följt dig tidigare så undrar även vad det är för träning ni har på stranden? haha 🙂 kram

  jonna 2016-03-08 17:43:55
  Svara
  • Svar på jonnas kommentar.

   Hej ! Vad roligt och välkommen till bloggen. =) Kika in på dessa inlägg så får du all info gällande träning som du kan tänkas behöva.

   http://kevin.metromode.se/2016/02/10/traningstips-for-dig-som-besoker-barcelona-i-var-sommar/
   http://kevin.metromode.se/tag/barcelona/

   kevin 2016-03-08 18:09:37
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!