Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Räcker det med vegetarisk kost?

GG7A0088

Jag har haft kontakt med en kille som vill ha hjälp med sin kost och en utav hans krav är att kunna behålla sin vegetariska kost i största möjliga mån. Personligen vill jag alltid hjälpa men under förutsättningar att era önskemål och förväntningar möter min filosofi. Därför vill jag alltid ta reda på mer om era tankebanor och anledningen till varför ni känner att ni behöver hjälp innan jag går vidare och berättar hur jag tycker att man ska gå tillväga. Baserad på vad han skrev så är frågan helt enkelt; hur är min inställning till en vegetarisk kost? 

Min åsikt rörande en strikt vegetarisk kost är att man inte får i sig tillräcklig bredd av proteiner. Jag tycker att det är en fantastisk grund att utgå från och att vi, generellt, borde variera våra proteinkällor mycket mer. Men jag anser inte att vi borde frångå all animalisk protein. Personligen äter jag väldigt lite rött kött men jag äter lagom mycket kyckling och fisk trots att det blivit mindre mängd på senare tid. Baserat på egna erfarenheter och observationer är min åsikt att jag kan känna en märkbar skillnad på muskulaturen mellan personer som enbart äter vegetariskt och personer som äter animaliskt. I slutändan handlar detta om personlig åsikt för det är ganska svårt att bevisa att det ena är mer rätt än det andra. Visst kan man tillgodose sig ett vässentligt proteinintag från enbart en vegetarisk kost men jag tycker som sagt ändå att det saknas något som ger muskelkvalité.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej,

  Angående träning och muskelbyggande om man är vegan eller vegetarian

  Utöver Kevins svar:

  Själv är jag vegetarian, delvis vegan. Äter aldrig kött/charkprodukter. Fisk o. skaldjur någon gång emellanåt.
  Dricker aldrig mjölk/yoghurt gjorda av animaliskt protein. Äter ägg väldigt sällan.
  Skulle inte kunna tänka mig att övergå till animaliskt protein, för att bygga muskler.
  Hälsoaspekterna av vegetarisk/vegankost väger alltför tungt och är viktigast för mig.

  Men träna kan man ju ändå förstås. Och även bygga muskler som vegan/vegatarian, dock med lite fördjupad info om kosten.

  Som komplement till det Kevin nämner, finns det ytterligare info om ämnet i t.ex. följande artiklar:

  Googlar på:
  bygga muskler vegan

  få upp lite olika artiklar och info om detta ämne
  Här är några av artiklarna man får upp, mer finns på google:

  bygg muskler som vegetarian
  halsaochfitness.se

  muskelbygge på vegetariskt vis
  fitnessformen.se

  vegansk och vegetarisk styrketräning (läsvärd, ger många tips och kostförslag för vegos)
  nordisk.nu

  Mia 2016-03-16 14:00:25
  Svara
 • Jag skulle vilja ha fler vegetariska inslag i min kost. Men jag tycker det är svårt att komponera ihop vego-rätter som ska ha ett högt proteininnehåll, vara kolhydratsnål och relativt kalorisnål måltid. Det känns som att många vegetarianer äter mer kolhydrater och fett istället för protein. Detta är inte något som passar min diet just nu då jag deffar. Jag skulle gärna vilja ha tips eller idéer på hur du äter vegetariskt. Jag tänker inte övergå helt men skulle vilja äta vegetariskt några gånger per vecka.

  Lovisa 2016-03-16 13:23:17
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!