KEVIN TRIGUERO

Grekland – ett utav mina favoritresmål

Dag3-Berg1-webb

 

Jag älskar att resa och jag tycker verkligen om att upptäcka nya platser. Min familj har aldrig varit speciellt taggade på att skaffa sig ett permanent boende utomlands utan vi har istället valt att besöka olika platser varje år och uppleva något annorlunda. På senare år har jag däremot känt att en bit av mig har stannat kvar på vissa resmål och det har kommit att bli platser som jag håller varmt om hjärtat och vid ett flertal tillfällen återvänt till.

En sådan plats är Grekland som jag besökt vid ett flertal tillfällen och besökt under kortare och längre vistelser. Jag har flera gånger varit på Mykonos, Kreta, Rhodos och i Aten. Alla dessa platser tycker jag väldigt mycket om även fast de skiljer sig en del från varandra. Jag gillar kulturen, lugnet, arkitekturen, temperamentet, naturen, vädret, maten och mycket annat som ger dessa platser dess unika karaktär och känsla. Om jag ska rekommendera er något inför semester är att åka till någon utav öar och hyra en scooter under hela er vistelse. Ta fram en karta och fråga någon med lokal kännedom om dem bästa platserna att besöka och försök åka till en ny plats varje dag. Det finns otroligt många fina stränder/klippor på öarna och riktigt mysiga restauranger på platser där man minst anar. Ett perfekt resmål för äventyrslystna själar som också gillar mycket sol och bad.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hola Kevin,
  Läste med intresse dina intryck om Grekland.
  Håller med, Grekland är ett härligt semesterland.
  Sköna bad och massor av sol. Grekisk mat smakar bara såå gott.
  Fint som du tipsar om att göra egna upptäcktsfärder på resmålet.

  Jag har varit på Rhodos några dagar med jobbet och på dagsbesök på Santorini, Egina och Poros.

  Bodde i Heraklion i samband med jobb på Kreta under några år. Fick språket på köpet, talar nu
  grekiska next to fluent. Gjorde en massa utflykter runtom på ön. Kretas natur är omväxlande och mäktig. Där finns ”allt”.
  När jag fick besök från Sverige brukade vi alltid åka ett par dagar till Chania på västra Kreta.
  Gillar den delen av ön. Vacker natur, fina stränder. Mysigt att sitta på en taverna i hamnen i Chania på kvällen. Fina stränder utanför sta´n. Dock tycker jag nästan att Kreta är som ett ”eget land”, mer kretensiskt än grekiskt.
  Kanske för att ön är så pass stor.

  Skulle jag åka till Grekland på privat semester, skulle jag nog välja en mindre ö.

  Abrazos

  Mia 2016-04-12 12:48:21
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Kul att du tycker det, du gav mig inspiration till att skriva om det.

   Jag håller med dig om att Kreta känns väldigt eget och stort. Jag har bra erfarenhet från min semester där men skulle liksom dig välja att åka till någon utav de minera öarna. Skönt med språket, vilket plus! Jag kan själv bara några enstaka ord 😛

   kram

   kevin 2016-04-13 12:48:16
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!