KEVIN TRIGUERO

Bör man äta ris, pasta och potatis?

P7780884

Häromdagen visade jag er hur det brukar se ut i min matkasse och det var en läsare som skrev en kommentar och undrade om jag någonsin äter kolhydrater i form av ris, pasta eller potatis. Det är ganska vanligt att detta kommer upp som frågeställning och man får höra olika från diverse håll så låt oss reda ut det.

Jag vill först och främst säga att det är INTE fel att äta någon utav dessa råvaror och särskilt inte om man försöker äta bättre kvalité såsom äter råris, svartris, fullkornspasta, potatis eller sötpotatis. Det är en kanonbra källa till rena kolhydrater och det tillför kroppen bra energi. Det viktiga här är att lära känna sin kropp och ha tydliga mål med sin träning och hälsa. Det är endast av den anledningen som jag hämtar mig energi från annat håll och har en annan fördelning på min kost.

Jag vet, efter att ha testat otalt många gånger, att min fysik reagerar på ett sätt som jag inte vill när jag äter dessa former utav kolhydrater. Min kropp lägger på sig muskulatur och fett väldigt enkelt, till skillnad från många andra som har svårt att gå upp i vikt/muskelmassa och måste därför äta väldigt mycket, och eftersom min avsikt med min träning inte är att bli större så fokuserar jag på andra råvaror. Jag äter mycket grönsaker där jag får i mig tillräckligt med kolhydrater från och dessutom nyttjar jag olika fettkällor som bas för energi. För mig funkar detta jättebra och min kropp svarar på det sätt jag önskar och dessutom har jag gott om energi för att träna, jobba och göra allt annat. Ur ett häslo-perspektiv mår min kropp också mycket bättre utav detta upplägg för jag känner att jag har mer energi om dagarna och jag känner att min magsmältning är mycket mer skonsam.

Detta funkar för mig och många klienter har följt ett liknande upplägg medan andra har fått komplettera med ris, quinoa eller potatis. Man måste alltid se till sig själv och grundat på träningsbakgrund, kostvanor och andra faktorer försöka skapa sig en bild för vad som är det bästa. Jag stöter på denna fråga många gånger och mitt tips är alltid att testa olika varianter och känna/se efter vad som händer med kroppen och hur man känner sig. Det finns många olika filosofier och de flesta har sin sanning och det gäller att hitta sitt eget spår.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Tack Kevin för ett bra svar på min fråga 🙂

    Jessica 2016-04-25 21:08:24
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!