KEVIN TRIGUERO

Ge barn och ungdomar bra förutsättningar

thai bali 6

Det har varit en positiv dag av många olika anledningar. Framförallt för att det känns som allt arbete man lägger ned ger resultat och det motiverar mig att fortsätta kämpa för det jag drömmer om att uppfylla. Det talas om att folk som lyckas med diverse saker har ”tur” och för mig är det uppenbart att i dem allra flesta fall så lägger man grunden för turen själv. Dvs man skapar förutsättningar och bygger grunden för det som i ett senare skede resulterar i lycka och framgång. Jag tror att många ser på mig och tänker att jag har tur som är genetiskt lagd för att se ut som jag gör men verkligheten är att jag kämpar varje dag och offrar otroligt mycket för att utveckla och bibehålla min fysik. Om jag försöker hitta ”turen” i min utveckling så får jag väl säga att jag hade tur som hade föräldrar som insåg värdet i all träning och vilka gjorde allt i sin makt för att hålla mig på den banan. Det är jag, idag, otroligt tacksam för.

Jag ser många barn och ungdomar idag som inte får stöd med träning hemifrån och det beror säkert på en rad olika saker men mycket tror jag handlar om okunskap och brist på motivation från de vuxna. Om det är något råd jag kan ge alla föräldrar är att involvera era barn så mycket som möjligt i fysiska aktiviteter och så snart som möjligt. Det utvecklar så många bra sidor som de kommer ha nytta av i framtiden. All traditionell idrott är såklart toppen men tänk också på annat såsom dans, gymnastik, parkour, simning, kampsport. Alla dessa idrotter utvecklar fantastiska egenskaper som era barn kommer ha nytta av för all framtid.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • CHANEL IN CUBA…….

  Hola Kevin,
  Mira lo que vi en un blog.
  Tal vez deberias de poner lo aqui en tu blog, para que mas gente lo vean.
  Pienso que es algo extraordinario:

  CHANEL IN CUBA

  Detta är den korta versionen, ett sammandrag.

  Googlar du på CHANEL IN CUBA
  får du upp en längre 20 min. komplett version
  Även ett annat clip: behind the scenes of Chanel i Havanna…

  Magiskt att Chanel tog sitt mode till Cuba.
  Banbrytande faktiskt. Kommer säkert följas av fler modeskapare, musiker, författare, konstnärer,
  filmindustrin. Rese- och andra reportage, dokumentärer etc. Snart kommer vi att läsa och se om Cuba everywhere.
  Hur coolt är inte det…..

  Tror att det gamla fashionabla livet i Havanna kommer att återuppstå.
  The World is ready to embrace Havanna and Cuba.

  CUBA EN MI ALMA

  Mia 2016-05-12 13:04:25
  Svara
 • Tror faktiskt inte att det handlar okunskap, snarare att sporter tar tid och kostar pengar. Speciellt när man som förälder redan har ett heltidsjobb, barn har skola och det kan vara väldigt svårt att få ihop vardagen och ekonomin. Sen är det dels inte bra heller att pressa sina barn och pusha dem till att utöva en massa sporter, det kan föda en press för barn.
  En sport räcker, sen har även barn och ungdomar idrott i skolan. Det kanske däremot inte är tillräckligt ofta, men det finns för alla barn och ungdomar som går skola. Tycker inte att det är nyttigt att pressa sina barn så hårt när de är under utveckling och mycket händer i deras kroppar och hjärnor.

  K 2016-05-12 11:14:21
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   Tjena !

   Kul att höra din syn som förälder. Jag kan såklart endast tala utifrån egna erfarenheter och egna barn är något jag ännu inte hunnit med. Jag tror dock att det finns utrymme och att det till stor del handlar om planering och vilja. Jag minns själv när jag var liten och hade nyligen kommit till Sverige så lärde mina föräldrar mig att åka buss till mina simträningar direkt från fritids. Mina lärare såg till att jag kom till busshållplatsen och sen fixade jag resten själv. Det kanske inte är en optimal lösning men det var det bästa alternativet de kunde ge mig.

   När jag pratar om att engagera ungdomar mer i idrott handlar det inte om att driva dem mot någon sorts kropps eller tävlingshets utan det finns mycket mer att hämta från idrotten. Exempelvis att arbeta i lag / individuellt, att planera, strukturera, finna motivation inom sig själv och hjälpa andra framåt, att stött och uppmuntra sig själv och andra, att inte tappa hoppet när allt känns tung och saker går emot en, att blicka framåt och kämpa för det man vill uppnå. Detta är ett fåtal saker som jag nämner. Träning ger också en känsla av trygghet, bidrar till självförtroende, det ger en tillhörighet, etc.

   Idrotten i skolan i all ära men dels är det för lite och alldeles för ogenomtänkt. Jag behöver inte lägga fram mer stöd för detta än att kika på siffror över barn som skolkar från idrotten och i stor skala flickor som mår dåligt över att gå idrotten. Det är lätt att se utmaningar och förstå att orsaken till det är att man fastnat i traditionella banor. Det som funkade för 10, 20 år sedan behöver nödvändigtvis inte vara lika tilltalande och effektivt idag. Idrott i skolan är mycket mer än att endast lära sig bollsporter och bugg för det finns mycket annat man borde lägga mer energi på som dessutom bidrar med ett riktigt värde för våra ungdomar och där alla har liknande utgångspunkt och känner sig mer jämlika.

   kevin 2016-05-12 19:59:49
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!