Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Därför älskar jag att bo i Barcelona

När någon framöver frågar varför jag valde att flytta till Barcelona så tänker jag ha det här klippet nära tillhands. Detta är för mig glädje och vardagslyx. Att dela den här stunden med mina vänner på stranden och göra det vi älskar är ovärderligt och jag vill inte byta ut det mot något annat. Förutom mina två vänner, Alex och Martin, ser ni mig träna med en dansk kille vid namn Rasmus som jag lärt känna här i Barcelona. Vi kör igenom ett utav mina veckopass, oftast söndagspasset, som helt enkelt är det man kallar för movement.

Uttrycket inom träningskretsen och filosofin bakom träning handlar om att frigöra kroppen från inrutade rörelsemönster och lära sig använda kroppen utifrån sin ursprungspunkt. Träningsformen tar en långt ifrån maskiner och monotona rörelsemönster och sätter istället krav på vad vi idag tycker är ovana rörelser och obekväma positioner. Det utvecklar rörlighet, balans, styrka och breddar ens kreativitet och lekfullhet. Det känns till stor del som om man återgår till barndomen och får fritt experimentera med vad kroppen klarar av. Alla är vi ”movers” på ett eller annat sätt men det finns än idag bara en mindre grupp personer som lär ut filosofin. I Sverige finns det framförallt en kille som fördjupat sig inom ämnet och livstilen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hola Kevin,
  Riktigt cool video. Sköna kompisar och härligt ”movida” häng på beachen.

  När jag ser clipet kommer jag att tänka på Capoeira. Vissa av era rörelser påminde om Capoeira.

  Såg Capoeira i Salvador da Bahia i Brasilien utanför deras saluhall som hette ”Mercado Modelo”.
  Där kör dom alltid Capoeira uppvisning.

  Känns som om Break Dance kan ha hämtat en hel del inspiration från Capoeira.
  Vissa moves är identiska. Samtidigt som man får lite vibes av kampsport moves i Capoeira.

  Googla på:
  Capoeira Salvador da Bahia
  Capoeira mercado modelo Bahia

  Man får upp både youtube clip, foton och text info
  kolla runt – si te interesa

  Capoeira Barcelona
  Ser att det finns flera länkar på detta.
  Kanske något för er killar att ta några private Capoeira sessions och lära er basic Capoeira moves.

  Sedan kan ni köra era nuvarande inspirations moves combo Capoeira på era Sunday Beach sessions.
  Kanske även inkorporera några Capoeira moves i er Beach Hiit-BCN?

  Just my thoughts…..

  Abrazos

  Mia 2016-05-20 03:53:21
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Du har ett bra öga för saker, väldigt imponerande måste jag säga. =) Det stämmer bra att går väldigt mycket ihop med capoeira och samspelet mellan rörelse, dans, kampsport, gymnastik. Vi har såklart lite lekar i uppvärmningsfasen som är hämtade från movement kulturen så är man med på Beach-hiit passet får man även testa på det. =)

   Capoeira är något jag alltid varit förtjust i och jag önskar jag hade mer kunskap inom sporten/idrotten/konstformen. För mig är det en blandning av allt och det är just det jag gillar.

   kram!

   kevin 2016-05-20 18:08:15
   Svara
 • Vilken nice video!! Love it ❤️

  Matilda 2016-05-19 11:31:15
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!