Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

KEVIN TRIGUERO

Hur ska jag klara av att äta nyttigt?

kevin triguero

Jag har fått två stycken jättebra frågor och jag tänkte med börja med att besvara en utav dessa.

Hur klarar du av att äta så nyttigt? Under hela mitt liv har jag alltid tänkt på vad jag stoppat i mig men under det senaste året kan jag inte längre kontrollera vad jag äter. Jag försöker äta nyttigt, men min hjärna skriker efter onyttigheter. Har du nåt tips på hur man kan typ lura hjärnan, få den att tänka på nåt anat eller något?

Jäklar vad jag känner igen mig i din frågeställning och så många gånger har jag haft samtal och diskussioner med vänner kring detta. Det är ett enormt beroende som vi bär på och utöver det fysiska begäret som ständigt vill få oss att äta ”skräpmat” finns det saker omkring oss i vardagen som lockar oss till att äta sådant som är ogynnsamt för vår kropp och hälsa. Det är helt sjukt att det ska behöva vara på det viset.

För min egen del har det varit en resa som började för lite drygt 10 år sedan då jag började intressera mig för vad mat egentligen hade för inverkan på min kropp. Sedan dess har jag läst, samlat på mig erfarenhet och lyssnat på andra filosofier och utifrån det hittat min egen bana. För mig är kroppen mitt företag, mitt livsverk, och att fatta ogenomtänkta beslut kommer inte på tal. Jag känner inte en enda lyckad företagare som fattar ogenomtänkta beslut när det kommer till dennes affärsverksamhet men jag känner en hel drös som varje dag fattar ohälsosamma beslut för sin kropp. För mig är inte det rimligt och jag har valt att leva utifrån min egen kropp och hälsa i första hand och sedan det som är runt omkring. Det är medvetenhet, insikt och vision har gjort det enklare för mig att äta nyttigt på daglig basis.

Än idag lockas jag fortfarande av saker som jag vet inte är gynnsamma för min kropp och hälsa. Och än idag äter jag sådant emellanåt för att jag behöver tillfredsställa något knäppt i min hjärna. Men när jag gör det så är jag väldigt medveten om hur det påverkar mig och jag väljer mina stunder. Även fast det finns där så har jag kontroll över mitt begär och det är inte mitt begär som kontrollerar mina handlingar.

Mitt tips är att börja dra ner på sådant som inte är nyttigt. Börja med det mest uppenbara och med tiden kommer man komma till insikt med allt fler saker som inte är nödvändiga i ens liv. Att inte äta onyttigt på vardagar, sedan gå ner till en dag i veckan, sedan kanske en dag varannan vecka, etc. Till slut kommer man till en punkt där man vänder i dörren till snabbmatstället flera gånger om för att man förstår att det är ren skit för kroppen och hälsan. Det tar mer energi än vad den ger så varför ska man ödsla tid på sådant?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!